Ispiši ovu stranicu

Polaganjem vijenaca i svečanim prijemom Županija obilježila Dan državnosti RH

Polaganjem vijenaca i svečanim prijemom Županija obilježila Dan državnosti RH Foto: Valerija Lozančić

Povodom obilježavanja 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske izaslanstvo  Vukovarsko-srijemske županije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske položilo je vijence i upalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata. Svijeću su upalili i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga.

-Došli smo položiti vijenac i upaliti svijeću svima onima koji su dali svoje živote, koji su najviše dali za samostalnu i slobodnu Hrvatsku državu.  Želimo im zahvaliti što su branili Hrvatsku svojim životima – rekao je župan Božo Galić.

Dan drzavnost 19 policija

Molitvu je za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile izgovorio fra Josip Poleto iz župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Nakon svete mise održane u crkvi svetih Filipa i Jakova u palači Srijem održan je svečani prijem za predstavnike braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskoga rata, predstavnike vojske i policije, javne i lokalne samouprave, vijećnike županijske skupštine te županijske pročelnike.
- Organizirali smo ovaj prijem kako bismo se uz druženje prisjetili na teške, ali ponosne dane, priznanje RH i njenu obranu, razduživanje s bivšom Jugoslavijom. Puno je godina prošlo i puno je toga napravljeno, ali još uvijek nedovoljno. Rat je učinio svoje. Puno je ubijenih i nestalih, gospodarstvo je uništeno. Danas Hrvatska ostvaruje one ciljeve koje je zacrtao još prvi predsjednik dr Franjo Tuđman, a to su samostalnost, razvijanje u okviru Nato saveza i Europske unije. Situacija nije baš sjajna, ali koračamo prema naprijed i vidimo svjetlo na kraju tunela. Slavoniju i Srijem polako vraćamo, razvijamo poljoprivredu, šumarstvo, drvnu industriju. Vjerujem da ćemo iduće godine na Dan državnosti moći reći da smo zaustavili odlazak mladih i krenuli prema naprijed – rekao je župan čestitajući Dan državnosti RH.

Zupan prijem

Na svečanom je prijemu minutom šutnje odana počast svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima i civilima u Domovinskome ratu, a prikazan je i kratak dokumentarni film o osamostaljenju RH.

Pročitano 989 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić