NAJNOVIJE
Najbolji sportaši Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu

U organizaciji Županijskog saveza sportova i Plave vinkovačke televizije u Hrvatskom domu u Vukovaru proglašeni su najbolji sportaši i sportski kolektivi Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu.

Nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. U ime Hrvatskog olimpijskog odbora govorio je pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za poslove lokalnog sporta Siniša Krajač.

Najbolja sportašica je Magdalena Đekić iz Atletskog kluba Cibalia Vinkovci.

Najbolji sportaš je Ante Brkić iz Šahovskog kluba Vinkovci.

Posebnu plaketa dobio je Duje Dragun iz Malonogometnog kluba Aurelia Futsal Vinkovci.

Najbolja perspektivna sportašica je Ana Crnjac iz Kluba dizača utega Vukovar.

Posebnu plaketu dobila je Nikolina Josipović iz Atletskog kluba Cibalia Vinkovci.

Najbolji perspektivni sportaš je Ivan Draganić iza Karate kluba Vukovar 91.

Posebnu plaketu dobio je Stjepan Dabić iz Šahovskog kluba Vinkovci.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Eva Blažević iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.

Najbolja ekipa je Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar.

Posebnu plaketu dobio je dvojac bez kormilara Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar Mihaela Mihaljević i Agata Vrančić.

Najbolja momčad je Rukometni klub Spačva Vinkovci.

Posebne plakete dodijeljene su dugogodišnjem športskom djelatniku Vjekoslavu Karauli za doprinos u razvoju sporta i Nogometnom klubu Graničar iz Županje povodom 100. godišnjice klupske opstojnosti.

U ime nagrađenih zahvalio se Ante Brkić a na kraju je sve pozdravio župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić.

(Petak, 21 Veljača 2020 16:25)
Održan Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar

U Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru održan je Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.  

(Petak, 21 Veljača 2020 16:15)
Međunarodna razmjena iskustava o institutu "Osoba od povjerenja"

U okviru stručne studijske posjete 17-člane bosanskohercegovačke delegacije Vukovaru, a u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar te Odjelom za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskome sudu Vukovar, u našem je gradu održan okrugli stol na temu Prakse primjene instituta Osoba od povjerenja u sistemu zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja.

(Petak, 21 Veljača 2020 16:13)
Potpisani ugovori o zakupu prava lova

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić potpisao je ugovore o zakupu prava lova. Važeći desetogodišnji ugovori o zakupu prava lova u ističu  31.  3. 2020. god. Nakon podnošenja Zahtjeva za produljenje lovačka društva prošla su opsežne provjere koja su uključivale više institucija nakon kojih je župan Božo Galić donio odluke o produljenju zakupa prava lova te  potpisao ugovore o zakupu prava lova za područje Općine Nijemci.

Župan je istaknuo zadovoljstvo produljenjem zakupa lova što je rezultat dobrog rada društava u smislu očuvanja i povećavanja matičnog fonda divljači, zaštite divljači i prirode. Također je naglasio zadovoljstvo decentralizacijom ovlasti u lovstvu gdje je nadležnost prenesena na Županije.

Osim potpisivanja ugovora o zakupu prava lova, potpisani su i ugovori o financiranju izrade lovno gospodarske osnove.  Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Lovačkog saveza VSŽ Mirko Bošnjak, načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević te članovi upravnog ili izvršnog odbora lovnika i lovočuvara svake udruge odnosno društva. Župan Galić potpisao je i ugovore  o zakupu prava lova za područje Općine Stari Jankovci.

(Petak, 21 Veljača 2020 15:31)
Penava: "Ovo nije ravnopravna stranačka utakmica"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji se kandidirao za zamjenika predsjednika HDZ-a komentirao je tijek  izborne kampanje na unutarstranačkim izborima rekavši kako  nemaju svi jednake uvijete te da to nije ravnopravna stranačka utakmica.

(Petak, 21 Veljača 2020 14:37)
Da Tebi hvalu kažem - nova je zbirka poezije Petra Eleza, predstavljena sinoć u vukovaru

 Da Tebi hvalu kažem, naziv je druge zbirke poezije Petra Eleza koja je predstavljena u Gradskoj knjižnici Vukovar. Izdavač je Ogranak Matice hrvatske Vukovar, a o zbirci su govorili predsjednica ogranka Lidija Miletić koja je napisala predgovor zbirci, autorica stručnoga pogovora dr.sc.Vlasta Novinc, upraviteljica Zavoda HAZU Vukovar, urednik zbirke Vinko Juzbašić i autor Elez.

(Petak, 21 Veljača 2020 11:06)
Podržan prijedlog prijenosa osnivačkih prava nad Općom županijskom bolnicom Vukovar

Saborski zastupnici su podržali prijedlog Vlade da se osnivačka prava nad Općom županijskom bolnicom Vukovar sa Vukovarsko-srijemske županije prenesu na Republiku Hrvatsku.

(Petak, 21 Veljača 2020 09:08)

Održana svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“

Održana svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ Foto: Valerija Lozančić

Povodom Dana državnosti u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru održana je svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.
Izobrazbu je uspješno završilo 134 časnika i dočasnika od kojih 18 polaznika Visoke dočasničke izobrazbe, 58 polaznika Temeljne časničke izobrazbe, 5 polaznika Temeljne časničke izobrazbe HRZ – vojni piloti, 40 polaznika Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" te 13 polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Čestitku svima uputila je predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović naglasivši kako joj je iznimno drago što se ova svečanost održava u Vukovaru.
-Vukovar je doista simbol ne samo obrane Hrvatske, već i naše opstojnosti, odlučnosti da uvijek i svugdje branimo Hrvatsku. Nadam se da će upravo vukovarski branitelji i branitelji diljem Hrvatske biti uzor i ovim mladim naraštajima, da će na jednak način njegovati profesionalnost, odgovornost i besprijekorno ponašanje Hrvatske vojske kao i bespogovorno odanost Domovini – rekla je Grabar-Kitarović.

Promocija HVU Kolinda

 

Izobrazbu je uspješno završilo 114 pripadnika Hrvatske vojske, 1 polaznik Ministarstva unutarnjih poslova te 19 polaznika stranih zemalja. Tom je prigodom promovirano 63 novih poručnika i poručnica, među kojima je i pet vojnih pilota.Od ukupnog broja polaznika, izobrazbu je uspješno završilo 20 žena, što čini oko 15% od njihovog ukupnog broja.

-Vlada RH i ja najavili smo dolazak Hrvatske vojske u Vukovar i vidite da je ona ovdje. Vukovar je simbol Domovinskoga rata i Hrvatska je vojska jako povezana s njim i drago mi je što smo osim povratka vojske i ovu svečanost promocije također vratili u Vukovar. Mislim da nema boljeg, jačeg i časnijeg mjesta za dobiti diplomu i prvi časnički čin nego u Vukovaru. Sve je prošlo svečano, dostojanstveno, profesionalno. Sustavno jačamo i nadograđujemo Hrvatsku vojsku i od danas smo bogatiji za 64 časnice i časnika koji su dobili prve časničke činove i to je velika stvar. Oni su mladi i vrhunski obučeni pa sam uvjeren u svjetlu budućnost Hrvatske vojske  - naglasio je ministar obrane Damir Krstičević dodajući kako prema anketama mladi vole i vjeruju Hrvatskoj vojsci i pokazuju povećani interes za nju.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost vraćanjem promocije i vojske u Vukovar.
-Danas smo, nadam se nepovratno započeli proces kojim ćemo stabilizirati dolazak mladih hrvatskih vojnika, časnika i dočasnika u Vukovar. Kao gradonačelnik Vukovara, učinit ću sve da se vojska u našemu gradu osjeća ugodno – istaknuo je Penava.

 

Promocija HVU plaketa

Za uspješnu izobrazbu polaznici su odlikovani, nagrađeni i pohvaljeni, a u znak sjećanja i poštovanja prema general-bojniku Blagi Zadri, najboljem polazniku 27. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole koja nosi njegovo ime, bojniku Ivanu Grgiću gradonačelnik je uručio plaketu Grada Vukovara i novčanu nagradu od pet tisuća kuna koju je poklonio brojnoj obitelji vukovarskog branitelja, stopostotnog invalida.

-Izrazito sam ponosan što sam dobio plaketu Grada Vukovara i čast mi je što dobiveni novčani iznos mogu dati vukovarskoj  obitelji u potrebi. Hrvatski vojnik nikada ne smije zaboraviti hrvatskog branitelja – naglasio je Grgić.

Ponos i zadovoljstvo završetkom Temeljne časničke izobrazbe – pilota, kao i uručenjem diplome nije krio ni najbolji polaznik 22. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe, vojni pilot poručnik Luka Hrga.
 - Izuzetno sam ponosan što sam ovdje u herojskom gradu primio prvi časnički čin – čin poručnika i na taj način postao dio obitelji Hrvatske vojske. Bit ću pilot helikoptera, a želim postati i instruktor letenja - rekao je Hrga.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general Mirko Šundov istaknuo je kako ovi mladi ljudi predstavljaju budućnost Hrvatske vojske i uskoro će biti nositelji obrambenog sustava naše Domovine.
-Nadam se da smo među njima prepoznali i buduće vođe. Bit liderstva je karakter - zbir ljudskih i etičkih vrlina, a bit karaktera je doživotna težnja za osobnom izvrsnošću – poručio je general Šundov.

Svečanoj promociji časnika i dočasnika HV-a nazočna je predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Mladen Karlić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) general-bojnik Mate Pađen, zapovjednik Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade bojnik Ivan Liović, Mile Dedaković - Jastreb, umirovljeni stožerni brigadir Hrvatske vojske, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikola Mažar, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava,  visoki vojni i civilni dužnosnici, predstavnici braniteljskih udruga,  vjerske i akademske zajednice te članovi obitelji i prijatelji polaznika.

 

Pročitano 294 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija