Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program 13. VFF

Predstavljen program 13. VFF Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru se od  4. do 7. srpnja održava  13. po redu Vukovar film festival, festival podunavskih zemalja.  Tijekom četiri dana na 6 lokacija u gradu bit će prikazano 60 filmskih projekcija.

-U glavnom programu bit će prikazano šest dugometražnih i šest kratkometražnih igranih filmova te sedam dokumentarnih u konkurenciji za festivalske nagrade. Festival u četvrtak, 4. srpnja, otvara hrvatski film „Sam samcat“ redatelja Bobe  čiji će dio filmske ekipe biti nazočan projekciji filma i svečanom otvorenju festivala. Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje posebne sekcije nazvane „Pobjednici Berlina i Cannesa 2019.“ i „Norveška invazija“, radionicu jednominutnog filma snimljenog u jednom kadru, radionicu od ideje do realizacije, predstavljanje knjige „Branko Belan – Zaboravljeni klasik“ te zabavni program - rekao je na predstavljanju ovogodišnjeg festivala u Gradskoj vijećnici direktor festivala i izvršni direktor tvrtke Discovery film, Igor Rakonić. 

Gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je suorganizatorima što svake godine ovaj festival dovode u naš grad.
-Ponovno ćemo svjedočiti zaista lijepom ozračju koje nam ova manifestacija donosi, uz sve segmente cjelokupnog programa kao i mjesta na kojima se projekcije održavaju, a koje ovaj festival čine posebno značajnim za naš grad. Vukovarska snaga u pogledu kulture i umjetnosti dolazi na višu razinu, a Vukovar film festival nam je u svom svojstvu, kao jedna od vodećih manifestacije godine, izuzetno bitan, priča je to koja sa sobom donosi dašak umjetnosti, napretka, svjetskog, srednjeeuropskog, a prije svega podunavskog, što zapravo i jesmo - rekao je Penava te pozvao sve zainteresiranima da  pogledaju veliki broj vrhunskih filmskih ostvarenja.

Vukovar film festival nominiran je za nagradu EFFE za 2019. godinu. Riječ je o tradicionalnoj nagradi platforme Europa za festivale, festivali za Europu koju svake druge godine dodjeljuje Udruga europskih festivala za umjetničke festivale koji uspješno demonstriraju umjetničku vrijednost, ali u isto vrijeme imaju i snažan utjecaj na lokalni i regionalni razvoj u smislu kulturnih djelatnosti. Vukovar film festival jedan je od dvadeset i četiri nominirana europska kulturna događaj,  između njih 715, koji će se 26. rujna ove godine natjecati na svečanoj dodjeli nagrade u Bruxellesu. 
-Uz odluku međunarodnog žirija EFFE-a o ovogodišnjim EFFE laureatima, Udruženje europskih festivala također je najavilo i EFFE nagradu publike, a na web stranici www.festivalfinder.eu otvoreno je internetsko glasovanje u kojem sve do svečane dodjele nagrada 26. rujna može sudjelovati publika iz cijelog svijeta i dati glas svojem najomiljenijem festivalu među nominiranima, uključujući i Vukovar film festival. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se pridruže glasovanju i glasaju za naš najznačajniji filmski festival  - poručio je Rakonić.

Festival se održava na terasi Agencije za vodne putove, perivoju Dvorca Eltz, CineStaru Vukovar, Hrvatskom domu Vukovar i Magenta 1 Vukovar Waterbusu te u kinu Borovo u Borovu naselju.

Pročitano 814 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić