Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Danas se obilježava 12. obljetnica smrti legendarnoga vukovarskoga branitelja Marka Babića

Danas je obilježava 12 obljetnica smrti legendarnog vukovarskog branitelja,  pukovnika Oružnih snaga RH, Marka Babića. Bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca te zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre. Marka Babića pamtit će se i  jer je tijekom srbijanske agresije na Vukovar 1991. na Trpinjskoj cesti uništio 14 tenkova u jednome danu.

Marko Babić je s redateljem Eduardom Galićem i producentom Dominikom Galićem, producirao je dokumentarac Heroji Vukovara. Umro je od posljedica moždanog udara, 6. srpnja 2007., a pokopan je na vukovarskome Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, 9. srpnja 2007.

Danas će se u spomen Marku Babiću, u 9,30 sati  položiti vijenci i upaliti svijeće na njegovom grobu na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a u 11 sati služit će se sveta misa u Crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju. Potom će se u 12 sati  održati prigodni komemoracijski program na Trpinjskoj cesti.

Pročitano 1033 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI