Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vijećnici bez rezervno podržali suradnju Grada Vukovara i Humanitarne udruge fra Mladen Hrkač

Tri točke dnevnoga reda  obilježile su posljednju sjednicu Gradskoga vijeća prije ljetne stanke.

Ivan Soldo, predsjednik Humanitarne udruge fra Mladen Hrkač  i gradonačelnik Ivan Penava, upoznali su  vijećnike s radom ove udruge koja oboljelim osobama koje dođu na liječenje u Zagreb pruža cjelokupnu pomoć i uslugu, od administrativne  pomoći do smještaja, prehrane i prijevoza osoba do liječničke ustanove.  Samo u ovoj godini ova je udruga pružila svoje usluge više od 1000 osoba. Gradonačelnik je izvijestio aktivnostima Grada Vukovara koji su doveli do suradnje s ovom udrugom. Vijećnici su pozdravili suradnju grada Vukovara s Udrugom fra Mladen Hrkač, koja planira izgraditi na 5.500 četvornih metara Dom fra Mladen Hrkač za kvalitetniji smještaj i usluge oboljelim osobama. Grad Vukovar  u ovoj  će godini participirati u izgradnji Doma sa 150.000 kuna, a do sada se u projekt uključilo više od 80 jedinica lokalne samouprave. Suradnja udruge i Grad Vukovara na ovome projektu dobila je  bezrezervnu potporu svih gradskih  vijećnika.

Jednoglasno je donesena i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja unutar mjere 7.4 za pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnoga razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

-Lokalna akcijska grupa Srijem raspisala je sredinom lipnja 2019. godine raspisala natječaj namijenjen za poboljšanje življenja na ruralnim dijelovima grada, a što su u Vukovaru Lipovača i Sotin te je Grad aplicirao za proširenje dječjega vrtića u  Sotinu s ciljem stvaranja mogućnosti kvalitetnijega boravka djece u vrtiću. Namjera je kandidirati sredstva u iznosu od 300.000 kuna kojima bi se zatvorila postojeća terasa u sotinskome vrtiću i prenamijenila u prostoriju za određenu skupinu djece- rekao je Dražen Čulig, pročelnik Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

 Većinom je glasova vijećnika usvojena Odluka o davanju suglasnosti na nacrt prijedloga Općih uvjete isporuke  usluge na Gradskoj tržnici Vukovar.

Pročitano 938 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI