Ispiši ovu stranicu

Za vukovarske poduzetnike 2 milijuna kuna

U 76 poslovnih subjekata koji su dobili potpore, zaposleno je 529 radnika U 76 poslovnih subjekata koji su dobili potpore, zaposleno je 529 radnika Foto: Miroslav Čorak

Bespovratne potpore iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2019. godinu iznose 2 milijuna kuna, na javni je poziv pristiglo 129 zahtjeva, a odobreno ih je 95, ukupne vrijednosti 1.299.890, 53 kuna. U BIC poduzetničkome centru svečano su uručeni ugovori za 76 poduzetnika, a kako je naglasio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, cilj je potpora očuvati radna mjesta i stvoriti uvjete za lakši rast poduzetnika.

- Ovaj program kao i svake godine radimo u suradnji s gospodarstvenicima i nadamo se da će uroditi maksimalnim učinkom, prvenstveno za ta poduzeća, a potom i za cjelokupno gospodarstvo u našem gradu – istaknuo je Penava.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je kako među poduzetnicima koji su potpisali ugovore dobar dio otpada na mlade ljude.

-Ta nas činjenica posebno raduje, mladi se odlučuju na poduzetničke pothvate što je pohvalno i korisno za naš grad – rekla je Mujkić.

Ujedno je napomenula i kako sredstva iz ovog programa nisu do kraja utrošena, odnosno na raspolaganju je još 700 tisuća kuna. - Pozivamo sve poduzetnike koji će imati ulaganja da i dalje mogu Upravnome odjelu za gospodarstvo podnositi zahtjeve. Naglašavam i da je u tijeku program za poljoprivredu pa pozivamo sve one koji žele unaprijediti svoje poslovanje ili ga započeti da nam se jave, kao i uvijek stojimo im na raspolaganju. Uvjerena sam da je ovaj program danas, petu godinu provođenja, bolji nego kada smo ga pokretali, a s obzirom da je rezultat brojnih i dugotrajnih razgovora s našim poduzetnicima – istaknula je Mujkić.

Javni poziv sadržava 14 mjera od kojih je najiskorištenija Mjera 3 - Očuvanje postojećih poduzetnika, a takvih je odobreno 39 u ukupnoj vrijednosti od 407.989,75 kuna. Sufinancirano je otvaranje 21-og novog obrta ili društva, u ukupnome iznosu od 199.031 kuna.

- Ono što je značajno za istaknuti jeste činjenica da na ovaj način potičemo i održavamo stanje zaposlenih u gospodarstvu. Poduzetnici koji su sada potpisali ugovore ukupno zapošljavaju 529 zaposlenika. Inače iz ovog programa sredstva se mogu koristiti za opremu, razvoj poslovanja, povećanje broja zaposlenih, edukacije, marketinške aktivnosti, odnosno sve ono što im pomaže da se prošire i održe na tržištu. Po različitim mjerama iz ovog programa, svaki poduzetnik može dobiti maksimalno 200 tisuća kuna. Inače, našim su poduzetnicima iz ovog programa najzanimljivije mjera otvaranja novih poslovnih subjekata i mjera gdje potičemo razvoj postojećih poduzetnika - istaknula je pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić

Od 76 poduzetnika koji su primili ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava, 35 je obrta.

 

Pročitano 993 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar