Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Đeletovci- Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2019.

Đeletovci- Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2019. Press 032

Po završenom javnom pozivu za izbor jedinice lokalne samouprave za provedbu aktivnosti  iz projekta „Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u 2019.“, za seosku prijestolnicu Vukovarsko-srijemske županije u ovoj je godini odabrano je naselje Đeletovci u općini Nijemci, jer je osnovni uvjet da selo ne bude sjedište općine i ima manje od 1000 stanovnika. 

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić na konferenciji za novinare istaknuo je kako je to jedan od načina da sela pokažu svoje potencijale podsjetivši kako su do sada seoske prijestolnice Vukovarsko-srijemske županije bili Svinjarevci na vukovarskom i Račinovci na županjskom području.

-Projektom se želi promovirati i oživjeti mala ruralna sredina s ciljem pokretanja društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti.-  kazao je načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević.

Po riječima županijskoga pročelnika za poljoprivredu i infrastrukturu Andrije Matića, opravdanost cijeloga projekta može se najbolje vidjeti na primjeru Svinjarevaca, nedaleko Vukovara, prve seoske prijestolnice Vukovarsko-srijemske županije u kojima su, naglasio je, zaživjele brojne aktivnosti i aktiviran rad udruga.

-Ovim projektom, sela poput Đeletovaca, u kojima živi svega 500-tinjak stanovnika, pokazuju da imaju vitalnost ukoliko imaju aktivan civilni život.-  rekao je Matić.

Za projekt Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije u proračunu županije za ovu je godinu osigurano 100.000 kuna.

Pročitano 875 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI