Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Mlade vatrogaskinje DVD-a Nuštar treće u svijetu

Mlade vatrogaskinje DVD-a Nuštar treće u svijetu Foto: M. Đermadi

Ženska mladež DVD-a Nuštar s Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži  u švicarskom gradu Martignyu vratila se s brončanom medaljom.

Tim povodom  primio ih je župan Božo Galić koji je izrazio veliko zadovoljstvo uspjelom mladih djevojaka te naglasio kako je to i velika promidžba Vukovarsko-srijemske  županije koja ima dugu i značajnu tradiciju vatrogastva.

-Raduje me što su ove djevojke pokazale da i ovome zahtjevnome zanimanju mogu jednako dobro obavljati zadatke kao i muškarci te da te i među njima postoji značajno zanimanje za ovu službu.- rekao je Galić. Brončanim djevojkama čestitao je na uspjehu župan Božo Galić  te im uručio priznanja i satove.

O međunarodnome natjecanju  u kojem su sudjelovale djevojke iz dvadeset tri države, Mirko Ružić, voditelj vatrogasne mladeži DVD Nuštar, predsjednik savjeta vatrogasne mladeži Vukovarsko-srijemske županije i međunarodni  vatrogasni sudac je rekao kako su  nuštarske  vatrogaskinje  ostvarile pravo na natjecanje  na vatrogasnoj olimpijadi jer su aktualne prvakinje Hrvatske.

-Ove djevojke starosti od 12 do 16 godina svakodnevno prolaze zahtjevne treninge i mnoge od njih će zasigurno ostati u vatrogastvu.- rekao je Ružić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije Antun Jelić je ustvrdio kako je vatrogastvo zahtjevno zanimanje i  potrebna je  izvrsna psiho- fizička kondicija. Rekao je kako u Hrvatskoj pa i u Vukovarsko-srijemskoj županiji vatrogastvo postoji preko 140 godina te da se u našoj županiji dugi niz godina organiziraju vatrogasna natjecanja za mladež te naglasio kako svega nekoliko ženskih vatrogasnih ekipa postoji u županiji.

Pročitano 772 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI