NAJNOVIJE
U Hrvatskoj najmanje novozaraženih u posljednja dva tjedna - 40

U Hrvatskoj je 40 novooboljelih od koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 14:33)
HZMO: U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak

U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a prenosi Hina.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:44)
Zaplovi Dunavom virtualno

Kako su nakon pojave koronavirusa i zabrane putovanja u turističkoj agenciji Danubiumtuors Vukovar ostali bez turista i ne mogu vodenim autobusom isplovljavati na Dunav, vlasnica agencije Zrinka Šesto kaže da su svim posjetiteljima pripremili virtualne plovidbe Dunavom na internetskoj stranici agencije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:33)
Novooboljela osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome

Komentirajući novi registrirani slučaj oboljele osobe na području Vukovara, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac jer ispričala kako osoba nije pokazivala simptome, a testirana je u Vinkovcima jer je dolazila u doticaj sa zaraženim osobama.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:15)
Neki i dalje krše mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protekloga vikenda evidentirala sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:50)
U Iloku muškarac izgorio u kući

U Iloku je u požaru obiteljske kuće u Ulici Milana Štefanika smrtno stradao njezin vlasnik 59-godišnji građanin Iloka.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:44)
Policija uhitila dvojicu provalnika, jedan maloljetan

U Ulici Blage Zadre u Vukovaru oko 4. travnja provaljeno je u ugostiteljski objekt odakle je iz unutrašnjosti otuđena oprema, odnosno građevinska kolica, hladnjak, pećnica, mlin za kavu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:42)

Arheološka istraživanja na Rokovačkim zidinama

Rokovačke zidine Rokovačke zidine Foto: Radio Vinkovci

Na lokalitetu Rokovačke zidine u tijeku su arheološka istraživanja koja uz financijsku potporu Općine Andrijaševci, provode djelatnici Gradskog muzeja Vinkovci.

Riječ je o ostatcima gotičke crkve iz 15.-og stoljeća koje se nazivaju Rokovačke zidine. Prije nekoliko godina arheološki je odjel obavio probna istraživanja oko ostataka crkve, te su na taj način odredili i opseg samog lokaliteta. Po riječima kustosice u Gradskom muzeju Vinkovci Anite Rapan Papeša, ruševine su u dosta lošem stanju.

-Općina Andrijaševci – Rokovci  je iskazala veliki interes za renoviranjem, odnosno za obnovom zidina i stavljanjem pod krov što su konzervatori uvjetovali arheološkim istraživanjem, tako da već nekoliko godina intenzivno radimo na tome. Radovi možda nisu bili toliko vidljivi kao ove godine kada smo krenuli s istraživanjima južno od crkve i naišli na ostatke zidanog franjevačkog samostana- rekla je Rapan Papeša.

Općina Andrijaševci je u arheološka istraživanja ovog lokaliteta, uz pomoć Ministarstva kulture, do sada uložila oko 300 tisuća kuna.

-To je kap u moru onoga što nas čeka jer će sama obnova biti u višemilijunskim iznosima tako da se Općina Andrijaševci planira kandidirati na fondove EU-a kako bi taj projekt privela kraju.

U Općini Andrijaševci ozbiljno su “zagrizli” za ovaj projekt koji, ako se u obzir uzme blizina lokaliteta Sopot, kunjevačke šume i vinkovačkog aerodroma, ima turistički potencijal.

Ovogodišnji su radovi počeli 18. srpnja, a predviđeni rok je 20 radnih dana.

Pročitano 290 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija