Ispiši ovu stranicu

Župan Galić obišao radove na projektu “Novo ruho Šumanovaca”

Župan Galić obišao radove na uređenju svetišta u Šumanovcima Župan Galić obišao radove na uređenju svetišta u Šumanovcima Foto: VSŽ

Svetište skrovite Gospe Šumanovačke, najstarije je svetište na području Vukovarsko - srijemske županije i drugo po starosti Marijansko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

U samom svetištu dijelom su završeni radovi iz projekta “Novo ruho Šumanovaca”, koji je pokrenuo gunjanski župnik i upravitelj svetišta vlč. Ivan Živić, kako bi se na dostojan način obilježila velika obljetnica svetišta Šumanovci, a predviđen je završetak radova u kolovozu 2020. godine. Vukovarsko-srijemska županija uključila se u projekt uređenja svetišta, a kako bi se uvjerio u tijek samih radova i koliko je do sada učinjeno, svetište je obišao župan Božo Galić, zajedno s načelnikom Općine Gunja Antom Gutićem.
- Drago mi je što je krenulo uređenje ovog jednog od najstarijeg svetišta. Učinit ćemo sve da to svetište bude primjereno uređeno kako odgovara s obzirom na značaj i veliki broj hodočasnika koji dolaze ne samo za blagdane Velike i Male Gospe, nego i tijekom cijele godine. – izjavio je župan Galić.

Pročitano 943 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac