Ispiši ovu stranicu

Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Na Dunavu se povremeno događaju tragedije Na Dunavu se povremeno događaju tragedije HRV

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

Naime, 28-godišnji hrvatski državljanin upravljao je čamcem prevozeći 7-godišnjaka.

Izgubio je nadzor nad plovilom koje se počelo kružno kretati, a njih dvojica pala su u vodu.

Policijski službenici su ih uočili te su žurno službenim plovilom stigli na mjesto događaja i uz pomoć građanina, koji se također svojim plovilom nalazio u neposrednoj blizini,  izvukli iz vode.

Policijski službenici su potom uspjeli obuzdati čamac koji je nekontrolirano plovio rijekom.

Unesrećeni nisu ozlijeđeni, no utvrđeno je kako je 28-godišnjak upravljao plovilom pod utjecajem alkohola.

Uredništvu HRV-a javio se ribič, koji je želio ostati anoniman, te ispričao da je o ispadanju ljudi iz čamca policiju obavijestio upravo on.

-      Pecali smo kod Ekonomske škole i promatrali čamac kako presijeca vlastite valove s ciljem da poskoči što baš nije pametno raditi. Potom sam ugledao kako juri prazan čamac, a u vodi su dvije glave, jedan je dozivao drugoga. Odmah sam pozvao Policijsku postaju Vukovar i rekao što se dogodilo. Čamac je nekontrolirano kružio Dunavom, čak je udarao u usidreni šlep. Policiju sam nazvao točno u 18 sati i već je u 18.03 plovilo granične policije isplovilo prema unesrećenima. Pravo je čudo da u tom trenu u blizini nije bila ni jedna brodica, inače ih bude puno. Policajci su iz vode izvukli dijete koje je na sebi imalo prsluk za spašavanje, a muškarac se držao za policijski gumeni čamac, potom se uspeo na brodicu koja je prva došla. Njegov je čamac već bio kod Vukovarske ade gdje su ga pokušavali obuzdati građani, a učinio je to policijski službenik koji je uspio ući u čamac – ispričao je ribič.     

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti događaja. 

Pročitano 931 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun