Ispiši ovu stranicu

OLAF nije našao nepravilnosti u Vodovodu grada Vukovara

OLAF nije našao nepravilnosti u Vodovodu grada Vukovara Arhiva

Vijećnica Ivana Radoš (HDZ) postavila je pitanje gradonačelniku Ivanu Penavi na Aktualnome satu protekle sjednice Gradskoga vijeća o istrazi koju je Olaf – Europski ured za borbu protiv prijevara provodio u Vodovodu grada Vukovara. Direktor ove gradske tvrtke Dario Tišov rekao je kako su na temelju prijave godinu i pol imali ovu međunarodnu inspekciju, ali nisu pronađene nikakve nepravilnosti u poslovanju. 

-Ovaj ured istražuje  je li bilo malverzacija sa sredstvima dobivenim iz EU. Važno je napomenuti da su imali preko 1.800 slučajeva i da su dali prijedlog za povrata 6,6 milijardi eura u proračun EU što znači da je to jedna ozbiljna organizacija. Kod nas su istražne radnje provodili  od početka 2018. godine do 15. 7. 2019. kada smo dobili završno izvješće. U to smo vrijeme imali veliki angažman  naših djelatnika koji su uz tekuće probleme i poslove  morali gubiti vrijeme kako bi dokazali da su optužbe neutemeljene te da se radilo po zakonima i pravilima struke – rekao je Tišov.

Gradonačelnik je rekao kako je ta istraga „ostavština“  bivšeg kolege,  vijećnika Živog zida Pavla Josića čije je to pravo, ali da je time nanio veliku i nepotrebnu štetu ovoj gradskoj tvrtki. Podsjetio je da je Josić  podnio već šest prijava protiv gradonačelnika i gradskih tvrtki, ali su sve bile odbijene.

-           

Pročitano 682 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić