Ispiši ovu stranicu

Dunav je veliki potencijal za suradnju

Odličan položaj pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru Odličan položaj pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je u svome uredu novoimenovanog konzula Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, Belu Gardosa. Kako se radi o nastupnom konzulovom posjetu, razgovaralo se općenito o dosadašnjoj suradnji grada i mađarskoga konzulata te o položaju pripadnika mađarske nacionalne manjine u Vukovaru.

-Bilo je govora o mogućnostima suradnje na području gospodarstva, turizma i dr. jer tu postoji puno prostora za napredak, posebice u suradnji Vukovara s mađarskim gradovima, općenito u regionalnoj suradnji kao i na iskorištavanju potencijala Dunava. Inače, položaj Mađara u Vukovaru je odličan, njihove udruge imaju podršku grada – istaknuo je Gardos.

I gradonačelnik Penava suradnju je s mađarskom zajednicom u Vukovaru ocijenio odličnom te naglasio kako se od Mađara puno toga može naučiti o iskorištavanju potencijala rijeke Dunav.

-Dunav je veliki potencijal i pokušavam osvijestiti hrvatsku javnost da je Republika Mađarska izuzetno dobro taj potencijal iskoristila. Vukovar kao jedini veliki hrvatski grad na Dunavu i njegova luka taj potencijal moraju nametnuti, osvijestiti i razviti na korist cijeloj državi. Tu nam je iznimno bitna suradnja partnerskih podunavskih zemalja s kojima nas Dunav povezuje jer nam je svima u interesu da kroz suradnju gradova i luka na tom području jačamo taj prostor u gospodarskom, strateškom i prometnom smislu – naglasio je Penava.

Sastanku su nazočile i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Vukovara i Udruge Mađara Grada Vukovara Rozalija Jakumetović. 

Pročitano 693 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar