Ispiši ovu stranicu

Penava posjetio učenike i poželio im uspjeh u obrazovanju

Učenike je najviše zanimalo kada će se vratiti u svoju matičnu školsku zgradu Učenike je najviše zanimalo kada će se vratiti u svoju matičnu školsku zgradu Milan Paun

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava suradnicima posjetio je učenike 4.a razreda Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru.

Čestitao im je početak školske godine i poželio uspjeh. Rekao je da Grad Vukovar ulaže u obrazovanje i podiže standard sukladno sredstvima koja ima na raspolaganju, često i iznad toga.

Sve učenike osnovnih škola na klupama su dočekali kompleti bilježnica s gradskim motivima, a učenici će dobiti i preobuku za što je Grad Vukovar osigurao 400.000 kuna.

Gradonačelniku je na poklonima zahvalila učenica Ana Buljan.

U OŠ Nikole Andrića je 211 učenika, a nastava se već drugu godinu odvija u OŠ Antuna Bauera budući da obnova školske zgrade još nije počela.

Ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka kaže da imaju problema u organizaciji nastave, posebno slobodnih aktivnosti za koje nema prostora u suprotnoj smjeni.

Penava je pak rekao da ovih dana očekuje početak radova na obnovi škole, obnova bi trajala 18 mjeseci tako bi se učenici u svoju obnovljenu školu mogli vratiti za dvije godine.

 U četiri vukovarske osnovne škole prvi je put organiziran i produženi boravak.  

Pročitano 723 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun