Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt INOVA II- Inovativne inicijative za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu

Vrijednost projekta je nešto više od milijun i 880 tisuća kuna Vrijednost projekta je nešto više od milijun i 880 tisuća kuna FOTO: US

U okviru projekta INOVA II – Inovativne inicijative za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu, u Vukovaru je održana početna konferencija s ciljem predstavljanja projektnih aktivnosti i ciljeva široj javnosti. 

Nositelj projekta je Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih, a projekt je sufinanciran u 100-postotnom iznosu sredsvima Europskog socijalnog fonda kroz poziv Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

- Vrijednost je projekta 1.880.605,86 kn i provodit ćemo ga do travnja 2021. godine na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Šibensko-kninske županije. Ciljna skupina su nezaposlene osobe i to mladi do 25 godina te stariji od 54, a cilj je projekta povećati razinu zapošljivosti ranjivih nezaposlenih skupina s područja Slavonije i Baranje u sektoru turizma i ugostiteljstva te unaprijediti stručne i pedagoške kompetencije predavača i mentora iz turističko-ugostiteljskog sektora – istaknuo je voditelj projekta Nikola Drmić.

U okviru projektnih aktivnosti bit će provedeni i programi obrazovanja - secijalist za moderne trendove u kuharstvu, specijalist za poslove u baru, specijalist za eno-gastro poslove, kućni majstor specijalist modernih trendova u slastičarstvu.

Partneri projekta su Hvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar i OLYMPIA VODICE dioničko društvo za ugostiteljstvo, turizam i turistička agencija.

 

 

Pročitano 879 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar