Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen IT community projekt

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i direktorica Razvojne agencije Vukovar d.o.o, Vedrana Žilić, predstavile su projekt IT community – Stvaranje i potpora zajedničke, suradničke i prekogranične IT poduzetničke zajednice.

Projekt je rezultat prekogranične suradnje Hrvatska Srbija za koji je Razvojna agencija uspješno aplicirala za sredstva EU naglasila je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

-Drago mi je da će se kroz ovaj projekt moći educirati nezaposleni i zaposleni ljudi i imati mogućnosti steći znanja u IT sektoru. Vrlo  je važno obrazovati mlade ljude u tome sektoru koji imaju potencijala i  mogu se razvijati te na taj način postati atraktivniji na tržištu rada. – rekla je Mujkić.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić naglasila je kako je riječ o razvoju poduzetništva te da se kroz ovaj projekt mogu steći znanja 200 osoba iz Hrvatske odnosno Vukovarsko-srijemske županije i isto toliko iz  Republike Srbije koji će besplatno moći sudjelovati u edukcijama.

-Riječ je o edukacijama 3D moduliranja, video animacije, virtualna stvarnost, Google adwords oglašavanju, web designu i web administraciji- pojasnila je Žilić.

Projekt je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije iz programa Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014.-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 3.878.151,75 kuna. Projekt obuhvaća i ulaganja u Vukovaru (uređenje co-working centra, radionice poslovne aktivacije IT stručnjaka, organizacija IT expert regionalne konferencije).

Partneri na projektu su Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih i Regionalna razvojna agencija Pannonreg iz Subotice, dok je nositelj projekta Otvoreni univerzitet iz Subotice.

Pročitano 703 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI