Ispiši ovu stranicu

Novinarski divani i najavna konferencija Vinkovačkih jeseni

Novinarski divani i najavna konferencija Vinkovačkih jeseni Foto: Valerija Lozančić

U Vinkovcima su na Teninom stanu održani “Novinarski divani”, odnosno najavna konferencija ovogodišnjih 54. Vinkovačkih jeseni koje će se  pod sloganom „Tri nam drage riječi” održati od 13. do 22. rujna. Riječi predstavljaju Slavoniju, Srijem i Baranju. Osim temeljnih događanja, održati će se ukupno 50-tak kulturnih, gospodarskih i sportskih priredbi. Koje su novinarima predstavili predsjednik Organizacijskog odbora 54. vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković i direktorica tvrtke Novosti Marija Gerovac.

-Drago nam je da Vinkovačke jeseni i dalje izazivaju veliki interes, ne samo građana i svih onih koji će doći ovih dana u Vinkovce, nego i vas medija, jer vi ste oni koji trebaju svima njima prenijeti informaciju o onome što će se događati u narednih desetak dana u Vinkovcima. Priredili smo stvarno bogat program i koji će vjerujemo zainteresirati svakoga tko nađe vremena da posjeti naš grad kroz onaj zabavni dio, ali naravno i onaj tradicijski koji čini Vinkovačke jeseni onim što jesu. Uvijek se volimo pohvaliti time da su Vinkovačke jeseni i građani Vinkovaca čuvari tradicije i da smo na taj način očuvali sve ono što jesmo, ali naravno volimo da nam u goste dođu ljudi iz Hrvatske i dijaspore i da nam predstave tradiciju svoga kraja - rekao je gradonačelnik Bosančić.

O temeljnim priredbama govorio je tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković istaknuvši odmah na početku kako je za održavanje ovih priredbi izuzetno značajno lijepo vrijeme. Najavio je današnji početak folklornih večeri, Dječje vinkovačke jeseni, Svečanost otvorenja, Smotru folklora te Svečani mimohod sudionka 54. Vinkovačkih jeseni.

-Na ovogodišnjim jesenima predviđeno je i niz drugih priredbi i zabavnih programa od Urbanih jeseni, namijenjenih mlađoj populaciji, preko koncerata, Željka Bebeka, Tomislava Bralića i klape Intrade, Massima, Dražena Zečića, Jelene Rozge, Maje Šuput, Ivana Zaka i brojnih tamburaških sastava – dodala je Marija Gerovac, direktorica tvrtke Novosti. Također će se, nastavila je Gerovac, i ove godine u Slavonskom sokaku predstaviti proizvođači tradicijskih gastronomskih i drugih proizvoda, obrtnici, rukotvorci, a za sve posjetitelje i ove godine otvoren je vinski grad.
Bosančić je pozvao sve da dođu u Vinkovce, vide što je to tradicijska kultura i osjetite njihovu gostoljubivost.

Pročitano 557 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić