Ispiši ovu stranicu

Čelnici grada posjetili tvrtku Tehnostan

Zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček posjetili su gradsku tvrtku Tehnostan kako bi se uvjerili u isplativost investiranja u novo električno vozilo.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je nabavu vozila s maksimalnih 40% tako da troškovi tvrtke iznose oko 120.000 kuna, a na upravnoj je zgradi instalirana brza punionica putem koje će se vozilo besplatno puniti energijom iz solarnih panela. S jednim punjenjem, koje traje oko 4 sata, automobil može prijeći oko 270 km što ga čini idealnim za gradsku vožnju ili primjerice vožnju do Iloka gdje je Tehnostan od nedavno upravitelj zgrada.

-Tvrtka godišnje troši oko 400 MWh električne energije što nas čini velikim potrošačem struje.  S obzirom da je ona neizostavni dio  i troškova za toplinsku energiju, već godinama razmišljamo o proizvodnji električne energije pa smo, nakon što smo u lipnju pustili u rad solarne termalne kolektore u dvorištu toplane Borovo Naselje, na tri lokacije najveće potrošnje električne energije  – na kotlovnici u Borovu naselju, Olajnici i upravnoj zgradi postavili fotonaponska polja čije će elektrane prepoloviti troškove električne energije, a samim time neće doći do poskupljenja grijanja za građane. Budući da sami proizvodimo električnu energiju odlučili smo investirati u električno vozilo i brzu punionicu – pojasnio je direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak, dodajući kako bi se cijela investicija, uz sadašnje cijene na tržištu, trebala vratiti za manje od 8 godina.

-Želim tvrtki i direktoru čestitati na vrlo uspješnom radu. Moramo imati na umu da su prije pet godina imali velikih problema, a danas  je to vrlo respektabilna tvrtka koja pozitivno posluju i kroz ovakve investicije stvara dodanu vrijednost, ostvaruju uštede  u samom poslovanju što se kasnije reflektira i na krajnje korisnike. Cijena plina prvoga travnja  porasla je za 7%, a tvrtka je zadržala cijenu grijanja zahvaljujući ovim uštedama. Ovo je primjer kako se uspješno vodi jedna gradska tvrtka i nadam se da će njen primjer slijediti i ostale tvrtke - rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček tijekom posjeta tvrtki.

Pročitano 669 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić