Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Za nepropisno odlaganje otpada kazna od 1.000 do 3.000 kuna

Na području Vukovara primijećen trend nepropisnog odlaganja otpada tijekom večernjih sati, kao i preko vikenda, izvan lokacija predviđenih za tu namjenu, zbog čega je Grad Vukovar je u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac uveo dodatne kontrole kako bi se ovaj problem uspješno riješio.

 

Komunalni redari Grada Vukovara proveli su tijekom proteklog vikenda kontrolu nepropisnog odlaganja otpada na javnim površinama i zelenim otocima, tijekom koje je nekoliko osoba zatečeno u prekršaju te su protiv istih pokrenuti postupci.  Kazna za nepropisno odlaganje (odlaganje na javnim površinama, pored spremnika itd.) iznosi od 1.000  do 3.000  kuna.

Iz gradske uprave upozoravaju kako će se kontrola problematičnih lokacija nastaviti i ubuduće, a uskoro će biti uspostavljen i sustav video nadzora na divljim deponijama i zelenim otocima.  apeliraju na građane da otpad pravilno sortiraju i odlažu u odgovarajuće spremnike.

Građanima je na raspolaganju reciklažno dvorište na ''Petrovačkoj doli'' gdje mogu besplatno odložiti preko 20 vrsta otpada, a s radom je počelo i mobilno reciklažno dvorište koje će periodično obilaziti različite dijelove grada i na kojem građani također mogu besplatno predati brojne vrste otpada uz predočenje osobne iskaznice djelatniku tvrtke Komunalac.

Pročitano 683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI