Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održan mimohod dječjih folklornih skupina ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni

Održan mimohod dječjih folklornih skupina ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni Novosti Vinkovci

Ulicama Vinkovaca danas je pred brojnim posjetiteljima prošao svečani mimohod dječjih folklornih skupina u okviru Dječjih vinkovačkih jeseni ovogodišnjih 54. Vinkovačkih jeseni.

Među brojnim gledateljima ove godine, prvi put na Dječjim jesenima bila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, visoka pokroviteljica 54. Vinkovačkih jeseni, koja ovom prilikom gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću uručila Povelju Republike Hrvatske za manifestaciju Vinkovačke jeseni.

“Prekrasno je biti danas u Vinkovcima, a posebno pozdravljam djecu i mlade koji će sudjelovati u Dječjim vinkovačkim jesenima”, istaknula je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica je zahvalila svima koji čuvaju ovu tradiciju a posebno Organizacijskom odboru Vinkovačkih jeseni, ali i svim sudionicima .Središtem  Vinkovaca od pješačke zone pa Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom preko Trga Franje Tuđmana, kroz Slavonski sokak do šatora Vinkovačkih jeseni prodefiliralo je  3000 malih folkloraša, najviše iz Vukovarsko-srijemske županije, cijele  Hrvatske te gosti iz Bosne i Hercegovine. Više od 60 folklornih skupina predvođeni konjanicima, mažoretkinjama i limenom glazbom, pokazali su kako se od djetinjstva i mladih dana voli i čuva tradicijsko blago.

Dječje vinkovačke jeseni održavaju se od 1970. godine. Pokrenute su samo četiri godine nakon održavanja prvih Vinkovačkih jeseni i jedna su od najstarijih i temeljnih priredbi na ovoj manifestaciji. Na početku poznate kao Male jeseni, u godinama koje slijede mijenjaju naziv u današnji: Dječje vinkovačke jeseni.

S najmlađima je i na ovim Jesenima dječji književnik, publicist i novinar Mladen Kušec, a pridružit će se i Mia Dimšić koja će ove godine zabavljati mlade folkloraše i posjetitelje Dječjih Vinkovačkih jeseni.

Pročitano 656 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI