Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ministrica Vesna Bedeković održala sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković posjetila je Vukovar.

Tom prigodom  ministrica Bedeković održala sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima. Dio je to posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji  tijekom kojega ministrica planira obići  centre za socijalnu skrb i  ustanove iz sustava socijalne skrbi te razgovarati o problemima s kojima se one susreću. U izjavi za medije nakon sastanka s gradonačelnikom Penavom ministrica Bedeković je izjavila kako će sa Centrima za socijalnu skrb razgovarati o finaliziranju uvođenja fizičke i tehničke zaštite u spomenute institucije.

-Pri tome prvenstveno mislim na proširenje ovlasti zaštitarskih službi  uz centrima za socijalnu skrb ali u uvođenje detektora za otkivanje metala kako prolaznih tako i ručnih- naglasila je ministrica.

Dodala kako se žrtvama obiteljskoga nasilja daje posebna pozornost ali i zaštita te je o tomu bio održan i sastanak u Vladi RH. Istaknula je kako su u pripremi i  izmjene tri zakona iz domene kaznenoga prava  kako bi se što bolje provodila nulta tolerancija na nasilje posebno onih najosjetljivijih skupina, žena, djece  i obiteljskog nasilja.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potvrdio je kako je na sastanku bilo riječi i o demografiji ali i socijalnim problemima.

-Razgovarali smo o problemima iz resora socijalne skrbi, demografije  kao i o suradnji kroz cijelu vertikalu sustava sa lokalnom zajednicom  a sve kako bi građani Vukovara  ali i svi građani RH dobili maksimalno dobra rješenja koja će biti na korist njima i njihovim obiteljima. – rekao je gradonačelnik Penava.

Penava: O ogućim prosvjedima govorit ću kad za to dođe vrijeme

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je na novinarski upit o mogućim novim prosvjedima u Vukovaru govoriti kada za to dođe vrijeme. Gradonačelnik je komentirao i svoju objavu na društvenim mrežama o ponovljenom suđenju Marijanu Živkoviću, ocu dvaju sinova poginulih u agresiji na Vukovar, zbog razbijanja dvojezičnih ploča na zgradi Policijske postaje Vukovar tijekom prosvjeda u rujnu 2013. godine. U Njoj je među ostalim podsjetio na članak 58. Ustava o posebnoj skrbi države prema zaštiti branitelja, ratnih vojnih invalida, udovica, roditelja i djece poginulih branitelja, te uputio kritike na račun sutkinje ocijenivši da bi "stav svakog suca u postupku u kojem sudi trebao biti službeni stav hrvatskog pravosuđa i Republike Hrvatske".

-Objava je vrlo precizna, pogađa srž, bit stvari, ona je jasna i nedvosmislena i to je sve što po tom pitanju mogu reći jer je objava sročena na način da se s njom ne može manipulirati- ustvrdio je Penava.

Upitan o odluci Ustavnog suda o rješavanju pitanja nacionalnih manjina u vukovarskom Statutu, Penava je rekao da će se o toj problematici na Gradskom vijeću razgovarati tijekom listopada.

Pročitano 868 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI