Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Završene 54. vinkovačke jeseni

U proteklih deset dana posjetitelji 54. vinkovačkih jeseni mogli su nazočiti brojnim  događanjima, kulturnim i sportskim kao i  zabavnim sadržajima.

Posjetitelji su imali prigodu posjetiti Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, Županijsku smotru folklora  čiji je ovogodišnji pobjednik KUD „Slavko Janković“ Rokovci-Andrijaševci. Svoja vrata i ove godine otvorio je Vinski grad, a prisutan je bio i Auto show. Čuvari tradicijske kulture iz cijele Hrvatske i ove su se godine predstavili na Svečanom mimohodu kulturno-umjetničkih društava, prodefiliravši gradom na oduševljenje velikog broja posjetitelja. U svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega  vinkovačkim ulicama prodefiliralo više od 4500 članova 69 folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore koje njeguju izvorni hrvatski folklor te 30 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 52 jahača na konjima, a na kraju mimohoda građani i gosti s folklorašima su zaplesali, sada već tradicionalno, najveće šokačko kolo na vinkovačkom stadionu, ali i na središnjem gradskom trgu.

-Još jedne Jeseni su iza nas i moram ovom prilikom izraziti zadovoljstvo sa svim onim što su one ponudile. Svi ovi čuvari folklora i tradicije iz našeg kraja, ali i cijele Hrvatske  još su jednom pokazali da se ne moramo brinuti za budućnost, jer oni svoj entuzijazam prenose s generacije na generaciju. rekao je prilikom  zatvaranja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Gabrijel Šokičić.

Pročitano 644 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI