Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Osniva se Savjetovalište za dojenje

Dom zdravlja Vukovar pokrenuo je inicijativu za osnivanje Savjetovališta za dojenje. U  tu  je svrhu održana je i edukacija za zdravstvene djelatnike.

Postojanje savjetovališta iznimno je važno za našu županiju  naglasio je David Vlajčić pročelnik Upravnoga odjela za zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije:

-Vukovarsko-srijemska županija nastoji  potaknuti, podržati i prepoznati važnost svih ovakvih inicijativa naših ustanova i udruga. U skladu s našim mogućnostima nastojimo pomoći i sudjelovati  financijskim sredstvima s toga jer upravo oni dolaze u doticaj s našim sugrađanima. Na ovome primjeru pokazujemo kako se brinemo o natalitetnoj politici što je iznimno važno za našu županiju, gospodarstvo i ovaj kraj Hrvatske.- rekao je Vlajčić.

Potvrdio je to i ravnatelj Doma zdravlja  Vukovar Ante Lohinski koji je  podsjetio kako u okviru Doma zdravlja Vukovar  već tri godine djeluje besplatan tečaj za trudnice, koji se inače u drugim mjestima  plaća.

-Ovo je slijedeća faza koja nam je vrlo bitna jer treba promovirati dojenje kao najzdraviju hranu za dojenče.- naglasio je Lohinski.

O važnosti postojanja ovakvoga savjetovališta koje će biti na usluzi budućim majkama govorila je Ahnetka  Stjepanović, pomoćnica ravnatelja Doma zdravalja  Vukovar za sestrinstvo. Naglasila  je kako upravo  dojenje  potiče kod majke s jedne strane ravnotežu hormona, a s druge djeluje emocionalno kao što emocionalno djeluje i na dijete, jer stvara i kod majke i djeteta emocionalnu sigurnost. Prednosti dojenja su višestruke. Majčino mlijeko je nezamjenjivo u odnosu na bilo kakvu drugu prehranu. Upravo  kroz majčino mlijeko kako dojenče raste dobiva  sve ono što mu je potrebno i mlijeko se mijenja u skladu s rastom dojenčeta. – pojasnila je Ahnetka Stjepanović.

Pročitano 786 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI