Ispiši ovu stranicu

U zrakoplovu Antonov doživi let u ratni Vukovar

U ovom je zrakoplovu dostavljana pomoć opkoljenom Vukovaru 1991. U ovom je zrakoplovu dostavljana pomoć opkoljenom Vukovaru 1991. Milan Paun

U Memorijalnome centru Domovinskoga rata u Vukovaru predstavljen je projekt virtualne stvarnosti nazvan „Samostalni zrakoplovni vod Osijek“.

Postavljen je zrakoplov Antonov u kome posjetitelji mogu doživjeti virtualnu simulaciju leta iznad Vukovara 1991. godine.

Prvi su u zrakoplov ušli članovi obitelji poginulih pilota.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da će ovaj projekt dodatno osnažiti edukaciju učenika što ministarstvo snažno podupire.

 Pripadnik voda Josip Hrgović svjedočio je o ratnim zbivanjima, a ravnatelj centra Krunoslav Šeremet rekao da čuvamo uspomenu na Domovinski rat te odajemo zahvalnost hrabrim ljudima koji su dostavljali pomoć opkoljenome Vukovaru.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček čestitao je svima koji su bili uključeni u ovaj projekt te izrazio stav da učenici na ovakav način mogu najbolje upoznati istinu o Domovinskom ratu.

Projekt je zamišljen u čast osnivača voda Marka Živkovića, Mirka Vukušića i padobranaca Ante Plazibata i Rade Grive koji su na jednom od takvih letova poginuli 2. prosinca 1991. godine kao i u spomen na sve pripadnike voda.

Njima u čast postavljena je i izložba drugih eksponata.

memorijalni uzvanici

 

memorijalni naocale

 

Pročitano 802 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun