NAJNOVIJE
Održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a na kojoj su donesene odluke o proširenju Povjerenstva, stvaranju operativnih temeljnih organizacija u svim dijelovima grada i imenovanju koordinatora za predstojeće parlamentarne izbore.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 19:04)
Velika projektna suradnja u turizmu

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 15:19)
Vlada uredbom omogućuje lakši prijelaz u viši razred ranjivim skupinama učenika

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela uredbu kojom se učenicima razredne nastave omogućuje prijelaz u viši razred bez obzira na ocjene, dok će učenici od petog do osmog razreda imati pravo na popravak uz četiri negativne ocjene, javlja Hina.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:42)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite ne navodeći u kojoj se to županiji dogodilo.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:40)
Podiže se naknada roditeljima njegovateljima i njegovateljima osobe s invaliditetom

Naknada za roditelje njegovatelje i njegovatelje osobe s invaliditetom povećava se s 2.500 mjesečno na 4.000 kuna uz pripadajuće doprinose, odlučila je Vlada na današnjoj sjednici, a premijer Andrej Plenković ističe da je to pozitivna iskorak i snažna poruka "onima kojima je najteže", prenosi HINA.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 14:13)
Požar u Borovu Naselju

Sinoć oko 20 sati, u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva izbio je požar u jednom od stanova.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:18)
S tržišta povučen superkoncentrat za nesilice A 10 kg

Dopunska krmna smjesa za nesilice - superkoncentrat za nesilice A 10 kg, povučen je s tržišta zbog nepoželjnih tvari u hrani za životinje.

(Četvrtak, 28 Svibanj 2020 12:03)

Obilježen Dan ružičaste vrpce

U Hrvatskoj godišnje od karcinoma dojke oboli oko 2600 žena U Hrvatskoj godišnje od karcinoma dojke oboli oko 2600 žena Foto: Marija Molnar

U središtu Vukovara Društvo Hrvatska žena Vukovar i Liga protiv raka Vukovar – Klub žena liječenih na dojci, obilježili su kao i svake godine Dan ružičaste vrpce. Cilj je akcije ukazati na važnost odlazaka na redovite preglede i odazivanja na pozive za mamografske preglede kako bi se prevenirao rak dojke kao jedan od vodećih uzroka smrtnosti kod žena.

- U Hrvatskoj godišnje od ove bolesti oboli oko 2600 žena, a umre oko 960. Stoga je iznimno važna prevencija. Svaka deseta žena će dobiti tumor dojke i na to ne možemo utjecati, ali na rano otkrivanje i prevenciju možemo jer upravo otkrivanje ovog karcinoma u ranom stadiju dovodi do skoro 90-postotnog izlječenja – istaknuo je dr.Mario Begović, predsjednik Lige protiv raka Vukovar.

Članice Društva Hrvatska žena Vukovar povodom ovoga dana organiziraju akcije već dugi niz godina.

-Na ovaj način brinemo za naše žene i podižemo svijest o važnosti samopregleda i redovitog odlaska na mamografske preglede. Poručujemo ženama da moraju voditi brigu o sebi - naglasila je predsjednica društva Šima Šesto.

Obilježavanje ovoga dana podržala je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić

 

Hrvatska zena

Iznimno mi je drago što kao žena sudjelujem u ime Grada Vukovara u obilježavanju Dana ružičaste vrpce i da mogu doprinijeti podizanju svijesti o ovoj zloćudnoj bolesti kao i potrebi prevencije, samopregleda i poduzimanja ostalih koraka o kojima nas informiraju putem ovakvih akcija – poručila je Mujkić.

Liga protiv raka Vukovar, ovaj je dan osim u Vukovaru obilježila i u Tovarniku te Iloku.

Humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce, u Hrvatskoj se uvijek obilježava prve subote u listopadu. Sve je počelo prije dvadeset i pet godina, kada je u Americi pokrenuta neprofitna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke, nazvana po svom simbolu Ružičasta vrpca. Danas ovaj humanitarni projekt uključuje više od 30 zemalja svijeta sa zajedničkim ciljem – upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi se povećao broj izlječenja.

 

 

Pročitano 288 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija