Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Štrajkaju sve vukovarske srednje škole

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, a nastavljen  u srijedu, završio je neuspješno.

Nakon što je Vlada  u cijelosti odbila zahtjeve Nezavisnoga sindikata u srednjim školama započeo je štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva u Hrvatskoj. Prosvjetari su tražili povećanje koeficijenta za učitelje i nastavnike od šest posto. Vlada je ponudila povećanje dodatka od 2 posto od 1. listopada i 2 posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga započeo je štrajk u srednjim i osnovnim školama, rekao je Pejo Nedić, predsjednik vukovarsko-srijemskog ogranka Nezavisnoga sindikata u srednjim školama.

-Vlada je rekla kako vodi linearnu politiku za sve jednako, a onda su izvršene korekcije u nekim javnim službama, primjerice u  socijalnoj službi. Nemamo ništa protiv toga, štoviše, no moram naglasiti kako je sustav školstva decenijama zapostavljan. Prema nekim izračunima mi zaostajemo u plaćama između 16 do 18 posto u odnosu na druge službe, iako je broj visokoobrazovanih kadrova u našem sustavu preko 60 posto. Godinama slušamo obećanja, vlade se izmjenjuju ali se za nas ništa ne mijenja.-  rekao je Nedić

 -Sve srednje škole u Vukovaru štrajkaju, a osnovne djelomično, jer su u nekim školama učenici nižih razreda ipak došli na nastavu no oni su zbrinuti zahvaljujući ravnateljima i učiteljima u tim školama. Također štrajkaju i sve škole u Vinkovcima i Županji dok škole u Iloku štrajkaju djelomično. ustvrdio je Nedić

Premijer Andrej Plenković ocijenio je da je štrajk koji je danas počeo u osnovnim i srednjim školama "apsurdan i nepotreban" te je apelirao na sindikate da budu razumni i vrate se dijalogu.

Pročitano 661 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI