Ispiši ovu stranicu

Sotin obilježio 28. godišnjicu stradanja u Domovinskome ratu

Nedavno je identificirana još jedna žrtva u Stotinu, a pokop će biti na mjesnom groblju u četvrtak Nedavno je identificirana još jedna žrtva u Stotinu, a pokop će biti na mjesnom groblju u četvrtak Milan Paun

U vukovarskom prigradskom naselju Sotin obilježena je 28. godišnjica stradanja toga mjesta u Domovinskome ratu.

Vijence su kod spomen obilježja i križa u središtu Sotina položili i svijeće upalili članovi obitelji stradalih; Ante Deur, Dražen Milinković i ministar branitelja Tomo Medved kao izaslanici predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i premijera Andreja Plenkovića; zatim izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom, predstavnici sotinskih braniteljskih, kulturnih i sportskih udruga te predstavnici Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar i HKS-a.

Biserka Ljubić, predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sotina, rekla je da Sotin traži istinu o ubijenim i nestalim osobama te odgovornost za počinitelje. Rekla je i da se ne cijeni dovoljno žrtva hrvatskih branitelja.   

Gradonačelnik Penava rekao je kako krivci za ratne zločine nisu odgovarali pred sudovima i obitelji žrtava nisu dočekale pravdu.

Učenici područne škole iz Sotina izveli su prigodni program, a molitvu je predvodio mjesni župnik velečasni Zlatko Rajčevac.   

Okupacijska JNA vojska i srpske paravojne snage Sotin su okupirale 14. listopada 1991. te ubile 68 mještana, najveći dio njih ubijen je nakon okupacije. Posmrtni ostatci 17 njih još uvijek nisu pronađeni.

 

sotin penava

 

sotin medved

 

sotin galic

 

sotin ljubic

Pročitano 1005 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun