NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara

Memorijalna utrka na cilju kod križa na ušću Vuke u Dunav Memorijalna utrka na cilju kod križa na ušću Vuke u Dunav Foto: Valerija Lozančić

U okviru 28. obljetnice pogibije general-bojnika Blage Zadre, legendarnog zapovjednika obrane Trpinjske ceste, koji je svoj neustrašiv ratni put u obrani Domovine Hrvatske započeo upravo iz redova Hrvatske policije, u organizaciji Grada Vukovara, Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara održana je komemorativna svečanost „In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara“.

Svečanost je započela Memorijalnom atletskom utrkom “Hvala vam za moj korak slobodni” koja je startala  na mjestu pogibije Blage Zadre u Kupskoj ulici, a trkače je ispratila i zahvalila im na održavanju sjećanja na pokojnog general-bojnika njegova supruga Katica Zadro.

Policija Blago Katica

Na cilju kod Spomen križa na ušću Vuke u Dunav trkače su dočekali potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular te župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te vukovarski branitelji koji su im podijeliti zastavice Republike Hrvatske kao simbol slobodne i samostalne RH.

-Ovo je značajno obilježavanje za sve nas i stoga je tu cjelokupno vodstvo Hrvatske policije.  Želimo senzibilizirati mlade generacije o nemjerljivom doprinosu policije u Domovinskom ratu gdje je 97 policijskih službenika položilo svoje živote na oltar Domovine, kako bi im stvorili bolju i sretniju budućnost danas. Naša je obveza čuvati spomen na njih i pronositi njihovu žrtvu novim generacijama kako se sve ono što se događalo ne bi prepustilo zaboravu  – poručio je ministar Božinović dodajući kako nikada neće prestati raditi na identifikaciji i kaznenom procesuiranju svih onih koji su počinili zločine u ovome gradu.

Radna skupina Ovčara razotkrila 10 kaznenih djela ratnog zločina

-U veljači 2018. godine glavni ravnatelj Hrvatske policije osnovao je posebnu radnu skupinu za istraživanje ratnih zločina na prostoru Vukovara. Do našeg dolaska na čelo Ministarstva unutarnjih poslova istraživanje ratnih zločina nije bilo u prioritetu rada PU VSŽ. Osnovali smo posebnu radnu skupinu „Ovčara“ i do sada smo postigli značajne rezultate. Ove je godine Hrvatska policija razotkrila 19 kaznenih djela ratnog zločina, a radna skupina Ovčara 10. To je samo početak, intenziviramo taj rad i ništa nas neće spriječiti, inzistirat ćemo da se sve okolnosti vezane za 1991. i grad Vukovara razotkriju i rasvijetle zbog povijesne istine i budućnosti grada Vukovara i cijele Republike Hrvatske – naglasio je Božinović.

-Zahvaljujem ministru Božinoviću i Vladi RH za sve ono dobro što smo učinili, a učinili smo puno toga, ali ujedno naglašavam da dobre budućnosti za Vukovar nema ukoliko ne raščistimo prošlost, ne vratimo spokoj u brojne vukovarske domove i ne donesemo Vukovarcima pravdu. Pravdu koju su zaslužili davnih dana, ali evo dočekala je sve nas da je pokušamo ostvariti u svojim mandatima, kada je već naši prethodnici nisu uspjeli ostvariti – istaknuo je gradonačelnik Penava.

 U multipleksu Cinestar Vukovar  održan je svečani program „Smije li ratnik plakati“, nakon kojeg su u kod Spomen obilježja za 97 poginulih i nestalih policajaca u Domovinskom ratu u obrani Vukovara  u Županijskoj ulici upaljene „Svijeće zahvale za naš korak slobodni“ uz molitvu za vječni spomen na 97 poginulih i nestalih policajaca u Domovinskom ratu u obrani Vukovara.

Pročitano 933 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija