Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Tomislav Panenić prozvao župana Galića za nepravilnosti u radu

Tomislav Panenić, saborski zastupnik i nezavisni vijećnik vukovarsko-srijemske Županijske skupštine održao je ispred sjedišta Vukovarsko-srijemske županije konferenciju za medije na kojoj je upozorio na nezakonitosti u poslovanju Vukovarsko-srijemske županije. Panenić tvrdi kako je riječ o nezakonitoj pozajmici privatnome subjektu, koju je odobrio župan Božo Galić .Riječ je o tvrtki Triko d.o.o. iz Iloka, koja je donedavno imala i svoje pogone u Lovasu. Tvrtka je, tvrdi Panenić, nakon dobivenoga zajma ubrzo zatvorila pogon u Lovasu i otpustila dio radnika.

-Tome poduzeću su dana 3 zajma i to u 2018. godini milijun kuna, a u siječnju 2019., još dva  zajma su odobrena u iznosima od 900 tisuća i  800 tisuća kuna, što ukupno čini  iznos od 2.750.000 kuna. Župan Galić ništa nije naveo o okolnostima davanja zajma i uvjetima zajma, niti o neostvarenome povratu zajma te produljenju roka povrata. Također u odlukama o izvršavanju proračuna nije bila predviđena isplata za tu namjenu-rekao je Panenić koji tvrdi kako je župan na taj način prekoračio svoje ovlasti i prekršio Statut Vukovarsko-srijemske županije.

Galić je potvrdio kako je dao pozajmicu tvrtki Triko iz Iloka, jer joj je bila potrebna za inovaciju proizvodnje. On je podsjetio  kako tvrtka zapošljava 160 radnica te da je vrlo značajno za grad Ilok i istok Hrvatske.

-S obzirom da je tvrtka ulaganjima u inovaciju proizvodnje ugrozila svoju likvidnost, Županija je pomogla spasiti poduzeće. -rekao je župan  Božo Galić te izrazio nadu kako će i Vlada pomoći u opstanku toga poduzeća.

Galić je također dodao da će ako bude potrebe sam još jednom pozvati  financijsku reviziju.

Pročitano 973 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI