Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Znanstveno - stručni skup Hranom do zdravlja

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

U Auli Magna Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek održava se dvodnevni 12. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja.

Građani su upoznati s pozitivnim učinkom zdrave hrane na zdravlje i svjesnost o njezinoj konzumaciji raste. Ipak, u svakodnevnom se životu toga ne pridržavaju, ako im zdravlje nije ugroženo, rečeno je među ostalim na početku ovog dvodnevnog skupa. O uporabi hrane u borbi protiv različitih bolesti je govorila izvanredna profesorica s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Ines Banjari.

Profesorica fiziologije i imunologije na osječkom Medicinskom fakultetu i voditeljica Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju Ines Drenjančević predstavila je rezultate istraživanja iz područja funkcionalne hrane.

U ime organizatora, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, dekan Jurislav Babić je poručio kako svi zajedno trebamo raditi na promociji domaće i lokalno uzgojene hrane koja je svježa i puno sigurnija jer time ujedno podupiremo domaće proizvođače kojima je to dodatan poticaj za još bolji rad.

Pročitano 729 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI