Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Upriličen Dan otvorenih vrata Ogranka Matice hrvatske Vukovar

Vukovarski ogranak Matice Hrvatske upriličio je Dan otvorenih vrata, a povodom Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prigoda je to sugrađanima približiti rad Matice hrvatske, naglasila je Lidija Miletić, predsjednica vukovarskog Ogranka Matice hrvatske.

- Želimo u komunikaciji sa sugrađanima doznati koje bi književnike, knjige ili stručna predavanja željeli ovdje u našim prostorima, želio čuti nihove, prijedloge i primjedbe kako bi naš rad biko što bolji i u interesu naših sugrađana- rekla je Miletić, ističući kako je Matica hrvatska najstarija hrvatska kulturna ustanova koja se može podičiti da je ona neodvojivi dio hrvatske kulturne i povijesne slike.

Predsjednica Ogranka Matice hrvatske Vukovar naglasila je  kako je Matica hrvatska kroz stoljeća bila kulturna ustanova, koja je čuvala hrvatsku tradiciju, povijest i kulturu te odigrala značajnu ulogu u najtežim danima hrvatske povijesti do danas.

Miletić također naglašava izuzetno dobru suradnju vukovarskog Ogranka Matice hrvatske sa ostalim nacionalnim manjinama koje djeluju u Vukovaru.  

-Ogranci Matice hrvatske rašireni su ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi i svijetu i okupljaju Hrvate, njegujući hrvatski jezik, kulturu i tradiciju. – rekla je Lidija Miletić.

Pročitano 889 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI