Ispiši ovu stranicu

OŽB Vukovar i bolnica hrvatskih veterana obilježila Dan bolnice

Bolnica u Vukovaru postoji 162 godine Bolnica u Vukovaru postoji 162 godine Foto: V. Kupina

Sjednicom Stručnog vijeća te dodjelom priznanja umirovljenim djelatnicima, obilježen je Dan Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatski veterana.

Vukovarska bolnica obilježila je 162 godine postojanja. Bolnica u Vukovaru otvorena je 27. listopada 1857. godine zahvaljujući velikim zalaganjem osnivača dr. Victora Spitzera.

Tijekom Domovinskog rata odigrala ključnu ulogu u obrani Vukovara, bila je srce obrane grada, no danas je u potpunosti obnovljena te izuzetno dobro opremljena obnovom i sredstvima europskih fondova. 

Dr. Siniša Maslovara, zamjenik ravnateljice izjavio je da bolnica ima razvijenu polikliniku, dovoljno radne snage - više od 600 zaposlenih od kojih je oko 120 liječnika, ali joj, kao i svim bolnicama u Hrvatskoj, trenutno nedostaje redovnih sredstava.

- Unatoč tome, bolnica nastavlja sa širenjem, radovi na izgradnji zgrade za Fizikalnu terapiju privode se kraju i odobrena su sredstva iz EU fondova za izgradnju Dnevne terapije i radne terapije za odjel psihijatrije - izjavio je dr. Maslovara.

Obilježavanje Dana bolnice završilo je polaganjem vijenaca na grobu dr. Victora Spitzera i polaganjem vijenaca na Spomen obilježju Ovčara.

Pročitano 1519 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV