Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar obilježio Dan Svih Svetih i Dušni Dan

Polaganje vijenaca Polaganje vijenaca Foto: Vanessa Kupina

Izaslanstvo Grada Vukovara, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i članovima vukovarskoga Gradskog vijeća obilježilo je Dan Svih Svetih i Dušni Dan polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

- Na ovaj način prisjetili smo se svih naših poginulih i nestalih sugrađana iz Domovinskog rata zahvaljujući im na svemu što su učinili za svoju domovinu te što danas živimo u slobodi - rekao je zamjenik gradonačelnika.  

Pavliček je dodao kako je mjesec studeni posebno težak za sve Vukovarce jer se prisjećaju stradavanja i žrtve koju su Vukovar i njegovi građani podnijeli 1991. godine.

- Za koji dan prisjetit ćemo se stradavanja i sloma obrane gradske četvrti Lužac pa tako sve do 20. studenoga kada ćemo se prisjetiti svih žrtava Ovčare - rekao je Pavliček naglašavajući kako su to tužni, ali i ponosni dani za sve Vukovarce jer se prisjećamo onih koji su stvarali Hrvatsku i za koju su položili svoje živote.

Uz Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata, gradski su vijećnici tijekom dana položili vijence i upalili svijeće na Novom groblju „Dubrava“, Spomen obilježju „Ovčara“, Starom katoličkom groblju, te na mjesnim grobljima u Sotinu i Lipovači.

Pročitano 1131 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV