Ispiši ovu stranicu

Završena atletska staza

Čelnici grada u obilasku nove atletske staze Čelnici grada u obilasku nove atletske staze Foto: Vanessa Kupina

Gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček obišli su atletsku stazu na stadionu u Ulici 204. vukovarske brigade. Nakon završetka prve faze sanacije i rekonstrukcije stadiona, atletska je staza otvorena svim građanima i posjetiteljima te dostupna za korištenje i rekreaciju.

Iznos cjelokupne investicije je preko 5,5 milijuna kuna. Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji atletske staze s popratnim sadržajem zaključen je s tvrtkom Osijek-Koteks d.d., u vrijednosti od oko tri milijuna kuna. Partner Gradu Vukovaru na ovome projektu je Hrvatski atletski savez te Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Grad Vukovar je zajedno s Hrvatskim atletskim savezom provodio nabavu i ugradnju završnog sloja atletske staze (tartana) kojeg je postavljala talijanska tvrtka MONDO. Radovi na postavljanju završnog sloja trajali su 45 dana, a ukupna vrijednost završnog sloja i postavljanja je 2 milijuna kuna. Završni sloj atletske staze, tartan, gumena je podna podloga koja ublažava svaki iskorak tijekom trčanja i stvara manji pritisak na zglobove i organizam trkača. 

Gradonačelnik Penava ističe kako se otvaranjem atletske staze građanima, uz šetnicu uz Dunav, Vuku te park-šumu Adicu, nudi još jedan atletski sadržaj u samom središtu grada. Upozorio je građane da atletsku stazu koriste sukladno njenoj namjeri, da je zabranjeno korištenje bicikala i motocikala po stazi, kao i oštećenje staze na bilo koji način te savjetuje građane da ne nanose blato na samu stazu, kako bi se osiguralo da ova više milijunska investicija služi dugi niz godina.
- Iduće godine započinje druga i završna faza rekonstrukcije stadiona, čime bi cijeli kompleks dobio novi izgled. Ona uključuje izgradnju parkirnih mjesta u neposrednoj blizini stadiona, novih tribina, svlačionica, rasvjete, travnjak te navodnjavanje travnjaka što dijelom financiraju EU fondovi te dijelom putem vlastitih sredstava – istaknuo je Penava. Atletska staza otvorena i dostupna za korištenje, a u tijeku je i certificiranje staze nakon kojega će se na njoj moći održavati domaća i međunarodna natjecanja.  

Pročitano 949 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić