Ispiši ovu stranicu

Vojska Srbije u Novom Sadu podiže spomen ploču zapovjedniku napada na Vukovar

Novi Sad, Srbija Novi Sad, Srbija Foto: lolamagazin.com

U novosadskom kompleksu Vojske Srbije danas će biti otkrivena spomen ploča zapovjedniku napada postrojbi bivše Jugoslavenske narodne armije  na Vukovar general-majoru Mladenu Bratiću, što koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina opisuje kao "ruganje žrtvama ratnih zločina, etničkog čišćenja i genocida iz devedesetih godina".

Ovaj general Jugoslavenske narodne armije poginuo je 2. studenoga 1991. godine kod Borova naselja, obavljajući dužnost zapovjednika Novosadskog korpusa tijekom bitke za Vukovar i rukovodio je sjevernim dijelom operacija.

Koalicija nevladinih organizacija pod nazivom Građanska Vojvodina osudila je ovu namjeru Vojske Srbije. Ovaj čin naišao je na osudu cijele hrvatske javnosti, a posebice braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.  

Posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za branitelje Ante Deur otkrivanje spomen ploče Bratiću nazvao je sramotnim i skandaloznim činom Srbije kojim ta država ne priznaje agresiju na Hrvatsku. Valjda napomenuti da Srbija i više od dva desetljeća nakon rata ne želi reći gdje su posmrtni ostaci više od tisuću hrvatskih branitelja.

Pročitano 902 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac