NAJNOVIJE
"PAX ET BONUM" - 195 tisuća kuna za najmlađe

Humanitarna akcija „PAX ET BONUM“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar 1 i 2 uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:44)
Na Županijskoj skupštini usvojen proračun za 2020. godinu

Na sjednici Županijske skupštine raspravljalo se o Proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu koji se sastoji od prihoda u iznosu od 1 milijardu 307 milijuna i 511 tisuća kuna i rashoda od 1 milijardu 259 milijuna i 311 tisuća kuna.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 12:09)
Radionice za poduzetnike o e-poslovanju

U Vinkovcima se održava trodnevna radionica za male i srednje poduzetnike pod nazivom Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (E-BUSINESS), etapa II, a u okviru projekta e-Poslovanje Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:51)
Za programe nacionalnih manjina 42 milijuna kuna

Načini prijave za programe kulturne autonomije, tema je seminara za 200-tinjak predstavnike udruga i ustanova nacionalnih manjina održanoga u Zagrebu u organizaciji Savjeta za nacionalne manjine RH.

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:37)
Zlato, srebro i bronca s Prvenstva Hrvatske u karateu

Na održanom Prvenstvo Hrvatske u karateu za starije uzraste: kadeti, juniori i mlađi seniori u konkurenciji 120 natjecatelja iz 38 klubova, Karate klub Vukovar '91. nastupio je sa sedam natjecatelja u kategorijama kadeta i juniora, te su postigli sljedeće rezultate

1.mj Ivan Draganić, juniori ekipno, kao član ekipe Essekera

2.mj Ivan Draganić, juniori

3.mj juniorke ekipno u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer

5.mj Karlo Jukić kadeti

7.mj Ema Pendić juniorke

Nastupili su još i Alen Rubčić te Ilaj Macura

(Četvrtak, 05 Prosinac 2019 09:19)
Godišnjica je pogibije hrvatskih branitelja u Komletincima

U Komletincima je obilježena 28.godišnjica velike bitke u kojoj su hrvatski branitelji slomili napade srpskoga neprijatelja i obranili istočnu granicu Hrvatske.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 15:22)
Predstavljen prekogranični projekt IT community region

Poticanje prekogranične suradnje IT stručnjaka u stjecanju znanja i sklapanju poslovnih dogovora kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa, glavni je cilj novog prekograničnog projekta pod nazivom Creation and fostering of common cooperating cross-border IT entrepreneurial community - IT community region, čija je početna konferencija održana u Vukovaru.

(Srijeda, 04 Prosinac 2019 14:16)

Štrajk prosvjetara u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Prosvjetari ne odustaju od štrajka Prosvjetari ne odustaju od štrajka Foto: Novosti.hr

Dvadeset i prvi je dan štrajka prosvjetara.

Bez nastave su ovoga petka osnovne i srednje škole u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji. Sindikalni predstavnici objavili su da se u ponedjeljak štrajk nastavlja u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, a učiteljima, nastavnicima i profesorima poručili su da ne odustanu, sve do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenata složenosti poslova od 6,11 posto.

-Sastanak u ponedjeljak, koji je predviđen, biti će takav da će Vlada RH nama predložiti kombinaciju 0 i možda 0. Mi ćemo i takav, gotovo ništavan prijedlog dati članovima na izjašnjavanje, da vidimo koliko njih je spremno za 0,0 prekinuti takve štrajkaške aktivnosti i zahvaliti Vladi što je toliko velikodušna prema zaposlenima u odgoju i obrazovanju -  rekao je za Media servis čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je školama poslala upute za nadoknadu nastave. Među četiri koraka za nadoknadu je i angažiranje radnih subota, skraćivanje praznika, ali i produžetak školske godine. 

Divjak je rekla kako u slučaju da se ova situacija produži, a vjeruje da ipak neće, u  krajnjem bi se slučaju išlo na produžetak školske godine, a to ide zahtjevom škole prema ministarstvu kako je zakonom propisano. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji se nalazi 91 osnovna škola, od kojih je 55 matičnih i 36 područnih škola. Na području naše županije je 16 srednjih škola od kojih je osam smješteno u Vinkovcima, četiri u Vukovaru te tri u Županji i jedna u Iloku.

Pročitano 74 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija