Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održan 10. Po redu Sat povijesti iz Vukovara

Sat povijesti u OŠ Dragutina Tadijanovića Sat povijesti u OŠ Dragutina Tadijanovića Foto: J. Vrdoljak

U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine u vukovarskoj Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića održan je 10.-ti po redu Sat povijesti iz Vukovara pod nazivom „Novinari u Domovinskom ratu – riječ i slika glasniji od tenkova“.

Ravnateljica škole Lidija Miletić je rekla kako je ove godine projekt usmjeren na otkrivanje i svjedočenje istine ratnih izvjestitelja.

Tradicionalnim videokonferencijskim satom,  povezali su se učenici iz 18 hrvatskih gradova i škola od Dubrovnika do Vukovara, njih oko pet stotina,  koji su sa svojim učiteljima pripremili reportaže i intervjue i različite druge prikaze o ratnim izvjestiteljima s njihova područja.

-Na taj način želimo odati počast svima onima koji su stradali na crti bojišnice, svim novinarima, izvjestiteljima, fotografima i svima onima koji su radili na tome da se istina o Domovinskom ratu prenosi u Hrvatskoj i izvan njenih granica – izjavila je Miletić.

Za ovogodišnji Sat povijesti koji je trajao 120 minuta prikupljeno je gotovo 70 minuta video materijala, kaže profesor povijesti i njemačkog jezika u OŠ Dragutina Tadijanovića, Darko Tufekčić

-Iznimna nam je čast da je ove godine, s obzirom na temu, bio jako velik interes škola koje sudjeluju na ovom projektu.  Dobili smo gotovo 70 minuta žive riječi, novinara diljem Hrvatske koji su pridonijeli promicanju istine za vrijeme Domovinskog rata. Nakon toliko godina, kroz ovaj video konferencijski sat, želimo podsjetiti se i dati čast upravo njima koji su radili za vrijeme Domovinskog rata - rekao je prof. Tufekčić.

Satu povijesti nazočio je i Josip Paloš, voditelj odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport u Gradu Vukovaru.

Pročitano 894 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI