Ispiši ovu stranicu

Predstavljena monografija “1991.“ autora Zorana Filipovića

U Gradskom muzeju Vukovar predstavljena je monografija “1991.“ autora Zorana Filipovića.  

Osim autora na predstavljanju knjige sudjelovali su, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić,  Dražen Kobašević, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti u gradu Vukovaru te akademik Pavao Pavličić.

Na početku predstavljanja okupljenima se obratio pročelnik Kobašević koji je rekao kako ova knjiga govori o tome što se događalo u Vukovaru 1991. godine te kako njegovanje istine o Domovinskom ratu za sve treba biti svetinja.
Knjiga sadrži oko 150 fotografija koje je autor snimio za vrijeme Domovinskog rata diljem Hrvatske, a mnoge od tih fotografija snimljene su i u Vukovaru.

- Fotografije i knjiga govore samo o događajima kojima sam isključivo ja svjedočio. Isto tako ja sam grafički uredio knjigu jer teško bi netko mogao uroniti u sadržaj na način na koji sam ja proživljavao događaje iz 1991. godine, rekao je autor Zoran Filipović.

Vukovarski akademik, Pavao Pavlićić komentirao je tekstualni dio knjige koji je kako kaže osobito zanimljiv. -Autor je na odličan način iz individualne perspektive bez političkog konteksta objasnio događanja kojima je svjedočio i ova knjiga je vrijedno umjetničko djelo koje ostaje mlađim generacijama, rekao je Pavličić.

Uz predstavljanje knjige upriličena je i izložba ratnih fotografija koje je snimio Zoran Filipović.

Pročitano 1020 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV