Ispiši ovu stranicu

Izložba malih životinja mladog uzgoja

Hrvatska udruga za selekciju i uzgoj sitnih životinja „Vukovar 1955“ i Grad Vukovar organiziraju Državnu izložbu malih životinja mladog uzgoja za 2019. godinu kao i 14. međužupanijsku i 41. gradsku izložbu malih životinja Vukovar 2019.

Izložba će se održati na Gradskoj tržnici Vukovar od petka 22. do nedjelje 24. studenog. Damir Tvorek, predsjednik Hrvatske udruge za selekciju i uzgoj sitnih životinja „Vukovar 1955“ na izložbu je pozvao sve zainteresirane te najavio što će sve posjetitelji biti u prilici vidjeti.- Na izložbi će biti prikazani golubovi, kunići, ukrasna perad i ptice. Ukupan broj životinja na izložbi trebao bi biti oko 600 primjeraka. Također, bit će izložena i Vukovarska golubica mira,  pasmina koja je još uvijek u radu i nije priznata kao pasmina od strane Hrvatskog saveza. I Vukovarski kokošasti golub bit će prikazan na izložbi, što čini 2 pasmine s imenom grada Vukovara - rekao je Tvorek. 

Izlagači malih životinja većinom su iz bliže okolice, iz Vinkovaca, Osijeka, Čepina, Bizovca, ali i Bjelovara, Virovitice, Zaboka, Pregrade i Zagreba.
- Jako puno životinja izumire, a pomoću ove izložbe imat ćemo priliku vidjeti vrste koje više nisu toliko raširene na ovome prostoru. Sve manji broj ljudi bavi se ovim hobijem i ovom prilikom želimo pokazati kako Vukovar još uvijek visoko kotira u ovome sportu na razini Republike Hrvatske – rekao je Tvorek.

Izložba također ima i natjecateljski karakter, sve će životinje biti ocijenjene od strane sudaca Zbora hrvatskog saveza te će biti izabrani pobjednici po skupinama kao i jedinstveni pobjednik cijele izložbe koja je otvorena za posjetitelje u petak od 17 do 20 sati, u subotu od 8 do 20 sati i u nedjelju od 8 do 13 sati. Cijena ulaznice je 10 kuna za odrasle, dok je za djecu ulaz besplatan.

Pročitano 1604 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV