Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija EU projekta „Centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima“

U Hotelu Lav u Vukovaru održana je završna konferencija EU projekta „Centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima“.

Projektom  je obnovljena i modernizirana centralna kuhinja za prehranu djece u vrtićima Vukovar I i II, odnosno nabavljena je nova i suvremenija oprema kako bi se poboljšali uvjeti rada u kuhinji te djeci osigurali kvalitetniji i zdraviji obroci. Ukupna vrijednosti projekta, koji je drugi dovršeni  projekt Intervencijskog plana Grada Vukovara, je 700.646 kuna, od kojih EU sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 85 %, a Grada Vukovara 15%. 

- Nadam se da ćemo kroz ovaj projekt kuharicama omogućiti ugodniju radnu atmosferu, a djeci zdravije i kvalitetnije obroke. Roditeljima je izuzetno važno da se djeca kvalitetno hrane i nadam se da ćemo to uistinu i ostvariti kroz ovu novu kuhinju - rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Ravnateljica Dječjeg vrtić Vukovar I Mirjana Kulić zahvalila je Gradu Vukovaru što je prepoznao važnost ovoga projekta.
-Prije par godina u kuhinji se pripremalo 1.200 obroka dnevno, a sada preko 1.800 iz čega je vidljivo da je projekt uistinu bio potreban. U vrtiću imamo puno ideja vezano uz zdravu prehranu čiju će nam pripremu ova nova kuhinja s opremom i omogućiti - rekla je Kulić.

U planu je da se u centralnoj kuhinji pripremaju i topli obroci za djecu, korisnike produženog boravka u osnovnim školama, doznajemo od Branka Kneževića, voditelja projekta.

Obnova centralne kuhinje obuhvatila je  rekonstrukciju električnih i strojarskih instalacija, dio vodovodne i kanalizacijske mreže te nabavu kuhinjske opreme. 
Uz nositelja projekta Grad Vukovar, partneri su Dječji vrtić Vukovar I, Dječji vrtić Vukovar II te VURA d.o.o.

Pročitano 999 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić