Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Na Županijskoj skupštini usvojen proračun za 2020. godinu

Na sjednici Županijske skupštine raspravljalo se o Proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu koji se sastoji od prihoda u iznosu od 1 milijardu 307 milijuna i 511 tisuća kuna i rashoda od 1 milijardu 259 milijuna i 311 tisuća kuna.

-Višak prihoda od 47 milijuna i 799 tisuća kuna odnosi na višak prihoda zdravstvenih ustanova kojim će se pokriti manjkovi bolnica iz prijašnjih razdoblja. Ukupno planirani proračun od 1 milijardu 307 milijuna kuna odnosi se na  vlastite namjenske prihode proračunskih korisnika u iznosu od 72 posto, a na županiju 28 posto.- izjavila Sandra Adžaga pročelnica Službe za poslove proračuna i javnih financija.

Ona je pojasnila kako je među ostaim, u županijskom proračunu za 2020. godinu planirana energetska obnova škola u iznosu od oko 35 milijuna  kuna, obnova zgrade Gimnazije u Vinkovcima u iznosu od 3,6 milijuna  kuna, rekonstrukciju  OŠ Babina Greda u iznosu od oko 3 milijuna kuna te rekonstrukciju OŠ Nikole Andrića u Vukovaru u iznosu od 1,5 milijuna  kuna. Također, iz županijskoga proračuna za 2020 godinu izdvojit će se sredstva za izgradnju hale u Strukovnoj školi Vinkovci u iznosu od 1,5 milijuna kuna, a  planiran je iznos i za izradu projektne dokumentacije i sufinanciranje projekata iz EU fondova u iznosu od 3,9 milijuna kuna kao i iznos  od milijun kuna za regionalni vodovod Istočne Slavonije.  Za prijevoz učenika srednjih škola planiran je iznos od 21, 9 milijuna kuna. U 2020. godini nastavlja se sufinanciranje stambenoga zbrinjavanja mladih obitelji za što je u županijskome proračunu planirano 1,5 milijuna kuna, za prehranu učenika oko 2,5 milijuna kuna te za prijevoz studenata 300 tisuća kuna. Za poticajne mjere u poljoprivredi namijenjeno je oko 7 milijuna  kuna.

Za poticajne mjere u poljoprivredi namijenjeno je oko 7 milijuna  kuna. Osnovano je i Povjerenstvo za procjenu šteta.

 -Ovaj iznos nam omogućuje završetak  započetih projekata   i započinjanje novih. U slijedećoj  godini bit će intenzivirana suradnja s  Agrobiotehničkim fakultetom iz Osijeka s kojim pripremamo pet projekata.- rekao je Andrija Matić, pročelnik Upravnoga odjela za poljoprivredu i infrastrukturu.

Matić je komentirao i osnivanje županijskog Povjerenstva za procjenu  šteta.

-Obzirom da smo članica Europske unije, mogućnost korištenja sufinanciranja osiguranja usjeva vrlo izdašna, gotovo u cijelosti pa je besmisao iz javnog proračuna financirati nastale štete. Preporuka je svima osigurati usjeve- poručio je Matić.

Također od 1. siječnja 2020. Odlukom o sklapanju sporazuma o preuzimanju državnih službenika i namještenika pismohrane i druge dokumentacije te opreme i sredstava za rad Ureda državne uprave, Vukovarsko-srijemska županija preuzima djelatnike državne uprave.

-Mi bi trebali s 1. siječnja 2010. preuzeti 109 djelatnika državne uprave  koji su raspoređeni na poslove državne uprave na neodređeno vrijeme i pet na određeno vrijeme. Trenutno je 149 djelatnika državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a njih 32 je prihvatilo je poticajnu otpremninu temeljem odluke koju je donio ministar uprave i time njima 15.prosinca ove godine prestaje služba u uredu državne uprave. Tako da Vukovarsko-srijemska županija preuzima s 1. siječnja 2020. preuzima 109 djelatnika- rekao je Marko Dikonić, pročelnik Upravnoga odjela za Opće poslove Vukovarsko-srijemske županije   

Pročitano 1563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI