Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Živim život bez nasilja- In memoriam Miroslav Tunjić

Nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ usmjeren je na prevenciju  nasilja među mladima, sprječavanje nasilja prema ženama kao i nasilja u obitelji te na izgradnju kulture nenasilja i tolerancije kojim se  mlade  sustavno osnažuje  u izgradnji kulture  tolerancije i  stvaranja  pozitivnog društvenog okruženja.

U sklopu Projekta Živim život bez nasilja u Velikoj vijećnici grada Županje,  održan je  tematski program s ciljem poticanja mladih na osobni angažman odnosno aktivizma u izgradnji kulture dijaloga, tolerancije i međusobnog uvažavanja.  Program je također održan u sjećanje da se više nikada ne ponovi  tragični događaj nasilnog stradavanja mladića Miroslava Tunjića. Miroslav Tunjić  bio je žrtva vršnjačkog nasilja, i u spomen na njega i na sve žrtve vršnjačkog nasilja, planiran je edukativno-preventivni program u kojem se mladi osobno angažiraju u promicanju kulture nenasilja.

Ovo je ujedno centralno događanje Nacionalnog preventivnog programa „Živim život bez nasilja“  kada se, uz poticaj mladih na angažman u izgradnji ozračja nenasilnog okruženja,  ujedno organizira prigodna dodjela nagrada  „Promotori nenasilja“,  u kojem sudjeluju  učenici  osmih razreda osnovnih škola i učenici prvih razreda srednjih škola sa županjskog područja. Tematski program edukativnog  je karaktera; predstavlja mozaik raznih preventivnih aktivnosti u interakciji s ciljanom publikom i nezaobilaznom javnom podrškom „promotoricama i promotorima nenasilja“ odabranima od njihovih  vršnjaka. 

Također, u okviru programa mladi će posjetiti Postaju granične policije Županja u čijem će prostoru pogledati postav „Sobe sjećanja“, a cijelom događaju će potporu svojim sudjelovanjem pružiti i članovi uže obitelji tragično preminulog Miroslava Tunjića. Program je realiziran u  zajedničkoj organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih  poslova, Policijske uprave vukovarske-srijemske, grada Županje i odgojno-obrazovnih ustanova sa županjskog područja.

Pročitano 895 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI