Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Župan Božo Galić primio visoko priznanje „BAN JOSIP JELAČIĆ“

Hrvatska zajednica u Srbiji proslavila je u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici 17. obljetnicu utemeljenja i formiranja prvog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV). U isto vrijeme proslavljeno je i 17 godina obrazovanja na hrvatskom jeziku u Srbiji. Tom prigodom uručena su i priznanja koje dodjeljuje Hrvatsko narodno vijeće Republike Srbije, a to su priznanje „Ban Josip Jelačić“ za društevni rad u hrvatskoj zajednici, priznanje za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku „Pajo Kujundžić“ i priznanje „dr. Josip Andrić“ za doprinos hrvatskoj kulturi. Za doprinos u društvenim aktivnostima - priznanje "Ban Josip Jelačić" primio je župan Božo Galić.
Priznanje „Ban Josip Jelačić“ je priznanje koje Hrvatsko nacionalno vijeće svake godine dodjeljuje za društveni rad u hrvatskoj zajednici. Ovo priznanje nosi ime po Josipu Jelačiću, hrvatskom banu rođenom u Petrovaradinu. Kako stoji u obrazloženju, župan Galić je od samog početka svog mandata, kontinuirano pomagao hrvatsku zajednicu u Republici Srbiji - od pomoći u stipendiranju studenata, projekta opremanja Doma DSHV-a, pomoći udrugama kulture i nogometnoj reprezentaciji hrvatske manjine u Republici Srbiji, političkoj potpori i promoviranju hrvatske zajednice u Republici Hrvatskoj pa sve do nedavne kupovine Šokačke kuće u Vajskoj te je inicijator posjeta Hrvatske zajednice županija hrvatskoj zajednici u Republici Srbiji.

Župan se zahvalio na ovoj velikoj nagradi te istaknuo kako će i dalje pomagati hrvatskoj zajednici u Vojvodini.
-Naš mali doprinos mojih suradnika i mene rezultirao je ovim velikim i značajnim priznanjem. I dalje ćemo nastaviti pomagati kako bi osnažili položaj hrvatske zajednice u Republici Srbiji - rekao je župan Galić.
Čestitajući im obljetnicu, zaželio im je još puno uspjeha u budućem radu.

Uručena su još dva priznanja: "Dr. Josip Andrić“ za doprinos hrvatskoj kulturi dobila je etnologinja iz Zagreba Milana Černelić, a "Pajo Kujundžić" dobila je Subotička biskupija za doprinos u obrazovanju na hrvatskom.
Pročitano 872 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI