Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Vukovarski gimnazijalci uručili donaciju Ligi borbe protiv raka

Uručenje donacije Uručenje donacije Foto: J. Vrdoljak

Maturanti Vukovarske Gimnazije uručili su Ligi protiv raka Vukovar, donaciju u iznosu 4.000 kuna koju su prikupili od malonogometnog turnira na kojem su sudjelovali srednjoškolci iz Vukovarsko-srijemske i Osječko - baranjske županije.

Po riječima kirurškog onkologa i predsjednika Lige protiv raka, dr. Maria Begovića, ova donacija je za njih značajna iz više razloga.

-Zato jer je riječ o mladim ljudima koji su uspjeli prepoznati humanitarni i volonterski duh te akcije, a s druge strane jer će taj novac pomoći Klubu žena liječenim na dojku u svom svakodnevnom radu - rekao je dr. Begović.

Naime, svake godine generacija maturanata organizira humanitarni malonogometni turnir i potom odluči kome će dodijeliti sredstva.

-Ove godine maturanti su se odlučili za Ligu borbe protiv raka, te u duhu nadolazećih božićnih blagdana i njihovog humanitarnog rada ovo je jedna pomoć koja će im, vjerujem puno značiti – izjavila je nastavnica njemačkog jezika u Gimnaziji Vukovar Nikolina Gregurević Prelec.

Glavna sestra Doma zdravlja Vukovar, Ahnetka Stjepanović kaže kako je ovo ujedno i početak zajedničke volonterske suradnje s vukovarskim gimnazijalcima koju planiraju u idućoj godini.

-Gimnazijalci će nam se svojim volontiranjem pridružiti u obilježavanju određenih dana koje obilježava Klub žena liječenih na dojci te u aktivnostima naše patronažne službe.  Hvale vrijedna je i povratna informacija koju smo dobili, a to je da će u idućoj godini Liga borbe protiv raka održati predavanje za profesore i učenike za rano otkrivanje karcinoma i samopreglede dojke kao jednu bitnu stavku kod otkrivanja raka dojke kod žena - rekla je Stjepanović.

 Dr. Begović je vukovarskim gimnazijalcima  uručio zahvalnicu.

Pročitano 593 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI