NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Održana sjednica Stožera civilne zaštite VSŽ

U Vinkovcima je 19. prosinca održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

U uvodnom dijelu sjednice raspravljalo se o radu stožera u tekućoj godini, a članovi stožera podnijeli su izvješća svatko iz svog područja djelovanja. Načelnik stožera Zdravko Kelić osvrnuo se na olujno nevrijeme koje je prošloga ljeta pogodilo našu županiju. Pohvalio je brzinu reakcije svih žurnih službi, brzinu aktivacije stožera te način sanacije šteta. To je ujedno bio i jedini izvanredni događaj koji je zahtijevao aktiviranje županijskog stožera i većeg broja žurnih službi

Tajnik stožera Ivan Kubiček podnio je izvješće o nedavno usvojenoj Procjeni rizika od velikih nesreća za područje Vukovarsko-srijemske županije, provedenim inspekcijskim postupcima, broju održanih vježbi, brojčanom stanju skupne i osobne opreme te iznio plan opremanja i osposobljavanja za sljedeću godinu. Navedena izvješća jednoglasno su usvojena. U nastavku sjednice članovi stožera raspravljali su o pripremnim radnjama za održavanje županijske vježbe sustava civilne zaštite u 2020. godini. Sjednici su nazočili predstavnici tvrtke Vinka plus d.o.o., Kristijan Marukić, rukovoditelj sektora tehnike i energetike i Sanja Škrlec, voditeljica poslova zaštite na radu, koji su predložili da se županijska vježba sustava civilne zaštite održi u pogonu tvrtke. Usuglašeno je da tema vježbe bude kemijsko-tehnološki akcident, simulacija curenja i detektiranja plina amonijaka, evakuacija djelatnika i gašenje požara. U navedenoj vježbi koja je planirana za veljaču 2020. godine sudjelovati će veliki broj operativnih snaga sustava civilne zaštite; Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, Zavod za hitnu medicinu, Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci i Vukovar, Dobrovoljna vatrogasna društva Jarmina i Ivankovo, Županijsko društvo Crvenog križa, Hrvatska gorska služba spašavanja, Služba civilne zaštite Vukovar i Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

U završnom dijelu sjednice Kubiček je predstavio Plan aktivnosti  rada Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu. Poseban osvrt stavljen je na potrebu kvalitetne izrade Analize stanja sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2019. godini, izradu Plana djelovanja sustava civilne zaštite za 2020. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje, izradu Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nastavak opremanja i osposobljavanja operativnih snaga sustava civilne zaštite i kupnja terenskog vozila za potrebe stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Predstavljeni plan aktivnosti jednoglasno je usvojen.

Voditelj službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić izvijestio je nazočne da će se obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj održati krajem veljače 2020. godine. u pješačkoj zoni grada Vinkovaca. Prirediti će se manja pokazna vježba i javnosti predstaviti taktičko-tehnički zbor opreme operativnih snaga sustava civilne zaštite.
Središnje obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite održat će se 1. ožujka 2020. godine. u Zagrebu, skupom i pokaznim vježbama velikog broja operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Pročitano 826 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija