Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Dodjela božićnih paketića djeci u udomiteljskim obiteljima

Vukovarsko-srijemska županija, u suradnji s Centrima za socijalnu skrb Vinkovci, Vukovar i Županja i ove godine je organizirala podjelu prigodnih poklon paketića za djecu koja borave u udomiteljskim obiteljima. U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima župan Božo Galić uručio je prigodne poklon paketiće djeci koja borave u udomiteljskim obiteljima. 
- Željeli smo i na ovaj način pomoći onima koji su u teškoj situaciji te im uljepšati blagdanske dane, a posebno djeci u udomiteljskim obiteljima. Ovi ljudi imaju veliko srce i veliku dušu i zadovoljstvo nam je što ih možemo obradovati na ovaj način - istaknuo je Galić.
Sredstva za poklon paketiće osigurala je Vukovarsko-srijemska županija, a primilo ih je 133 djece.
- Unazad tri godine se postiglo zbilja puno. Naši Centri za socijalnu skrb u suradnji sa Županijom i Gradom na ovaj način prepoznaju što znači biti udomitelj, ali i dijete u udomiteljskoj obitelji. Svrha Božića nije samo darivanje te ova djeca trebaju biti prepoznata kroz 365 dana u godini - istaknula je Gorana Škrobo, jedna od udomiteljica.
Ovo je bila prigoda udomljenoj djeci uljepšati nadolazeće blagdane i izmamiti osmjehe na lica, a ujedno i zahvaliti udomiteljskim obiteljima što su pokazali svoju humanu i ljudsku stranu primivši djecu u svojim domovima i preuzevši brigu o njima.
Pročitano 864 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI