Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar dodijelio 161 stipendiju učenicima i studentima

Zamjenik gradonačelnika Vukovara, Marijan Pavliček, uručio je u dvorani Ružičkine kuće 161 ugovor za stipendiranje učenika i studenata s prebivalištem na području grada Vukovara za akademsku i školsku godinu 2019./2020.

Dodijeljena je 61 stipendija u iznosu od 1.000 kuna mjesečno za studente svih godina studija deficitarnih zvanja. Za studente svih godina studija ostalih zvanja dodijeljeno je 80 stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno. Od prošle godine Grad Vukovar dodjeljuje i stipendije za deficitarna zanimanja u srednjim školama. U ovoj školskoj godini Grad Vukovar dodijelio je 20 takvih stipendija učenicima srednjih škola u iznosu od 400 kuna mjesečno.

-Željeli smo studentima i njihovim roditeljima na taj način financijski pomoći tijekom studiranja odnosno školovanja,  a ujedno i tim mjerama pokazati kako naši mladi sugrađani imaju budućnost u Vukovaru jer broj uposlenih iz  dana u dan raste prvenstveno u privatnom sektoru što znači da stipendije nisu uzaludne te da će ti mladi ljudi jednoga dana biti nositelji društva u gradu Vukovaru. – rekao je Pavliček.

Dodao je kako su uglavnom svi studenti koji studiraju na području RH dobili stipendije, a kriteriji za dodjelu stipendije bili su deficitarna zanimanja i prosjek ocjena. Sve stipendije dodijeljene su za deset mjeseci.

U Proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1.600.000,00 kuna.

Pročitano 943 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI