Ispiši ovu stranicu

Pravoslavni vjernici slave Božić

Ilustracija Ilustracija Foto: arhiva HRV

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i pravoslavne crkve koje se drže julijanskog kalendara obilježavaju najradosniji kršćanski praznik, dan rođenja Isusa Krista - Božić.

Ukazujući na značaj božićnog praznika, patrijarh SPC-a Irinej je u Božićnoj poslanici naveo da je "Krist došao kao Spasitelj svih naroda", ali da "radost darovanog nam spasenja zajedno možemo doživjeti samo kroz međusobno praštanje i izmirenje".

Vjernici Božić vide kao najradosniji kršćanski praznik koji se slavi tri dana.

Čestitka župana Galića i gradonačelnika Penave

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić uputio je čestitku episkopu osječkopoljskom i baranjskom Heruvimu i svim vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda župana.

Zupan Galic Bozicna

"Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitam Božić u radosti i miru Kristova rođenja, s pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi'! Upućujem čestitku i episkopu osječkopoljskom i baranjskom Heruvimu Đermanoviću i cijelom pravoslavnom svećenstvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji kao i svim vjernicima naše županije koji slave po julijanskom kalendaru, neka Božić provedu u krugu svojih obitelji, u miru, veselju i zajedništvu, neka vas radost i svjetlost Božića prati tijekom cijele 2020. godine", naveo je u čestitki vukovarsko-srijemski župan Galić.

Čestitku svim vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru na službenoj internetskoj stranici Grada Vukovara te putem društvenih mreža uputio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Ivan Penava ured osmijeh 1

"U ime Grada Vukovara i u svoje osobno ime svim građankama i građanima grada Vukovara, koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru, želim blagoslovljen Božić ispunjen zdravljem, mirom, obiteljskom srećom i radosti." - navodi se u čestitki gradonačelnika Penave.

Pročitano 985 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac