Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U VSŽ zabilježena 32 slučaja oboljelih od gripe

Cijepljenje protiv gripe Cijepljenje protiv gripe Foto: Arhiva

U prva dva tjedna ove godine u Vukovarsko-srijmskoj županiji 32 osobe su oboljele od gripe.

Iako je ovogodišnja sezona gripe u Hrvatskoj počela nešto ranije, prve prijave oboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji počele su tek početkom ove godine. Prema evidenciji Zavoda za javno zdravstvo VSŽ-a, u prva dva tjedna ove godine zabilježene su 32 prijave oboljelih od gripe.

 Dr. Kata Krešić, ravnateljica ZZJZ VSŽ kaže kako cjepiva ima dovoljno te da se oni koji to žele još uvijek može cijepiti.

-Ove smo godine dobili 16.700 doza cjepiva, a početkom sezone cijepljenja smo potrošili preko 16.000, što znači da ga još uvijek imamo. Ako u nekim ambulantama primarne zaštite cjepiva nema, građani se mogu javiti u epidemiološke službe u Vinkovcima, Vukovaru i Županji – rekla je dr. Krešić.

Kako bi se zaštitili od gripe, uz cijepljenje treba redovito prati ruke, provjetravati prostorije u kojima se boravi, izbjegavati zatvorene prostore s velikim brojem ljudi, koristiti prikladnu obuću i odjeću s obzirom na vremenske uvjete, jesti raznoliku hranu i piti dosta tekućine.  Ukoliko pak dođe do obolijevanja dođe preporučuje se odležati do izlječenja.

Pročitano 1164 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI