Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

UBIUDR traži uvođenje predmeta "Hrvatski obrambeni Domovinski rat"

Predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković Predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković Arhiva

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata koprivničke Podravke (UBIUDR) predlaže Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvu branitelja da se od početka iduće školske godine u sve osnovne škole, po uzoru na uvođenje zdravstvenog odgoja, u obrazovni sustav uvede i poseban predmet s nazivom „Hrvatski obrambeni Domovinski rat“.

U svom priopćenju, predsjednik udruge Mladen Pavković navodi kako učenici osnovnih škola, ali na žalost i mnogi drugi, znaju vrlo malo ili površno o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, odnosno o agresiji na Republiku Hrvatsku, žrtvama, ratnim štetama, junacima Domovinskoga rata i brojnim drugim stvarima vezanim uz ovu temu. Također navodi i kako se u školskim programima o Domovinskome ratu danas uči svega nekoliko školskih sati što, ocjenjuje, nije dovoljno.

Pavković smatra i kako bi  nastavni predmet o hrvatskome obrambenom Domovinskom ratu trebali predavati školovani sudionici Domovinskoga rata, prije svega časnici Hrvatske vojske i policije.

Pročitano 1949 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI